Ναυάγιο στη Χίο – Δύο μετανάστες νεκροί και δέκα τραυματίες

Ναυάγιο στη Χίο – Δύο μετανάστες νεκροί και δέκα τραυματίες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τραγωδία σημειώθηκε στη Χίο, όταν βάρκα που μετέφερε μετανάστες ναυάγησε το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή Παντουκιός, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ που ενεπλάκη στο ναυάγιο, οι τραυματίες μετανάστες φέρουν κυρίως κακώσεις άνω και κάτω άκρων, ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χίου και άλλοι πέντε στις παθολογική και χειρουργική κλινική – μεταξύ αυτών μια γυναίκα που υποβλήθηκε σε επέμβαση λόγω εσωτερικής αιμορραγίας.

Η βάρκα προσέκρουσε σε βράχια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπήρξε άμεση: πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή, ενώ τα υπόλοιπα 24 εντοπίστηκαν στην ακτή και μέσα στη θάλασσα ανοιχτά της Χίου.

Οι αρχές διερευνούν τα αίτια για το ναυάγιο στη Χίο, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καταγραφής και ταυτοποίησης των επιβατών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google