Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει ένα στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ηπείρου, αλλά και στην κοινωνική συνοχή και την ενδυνάμωση της περιοχής και αναγνωρίζεται πανελλαδικά για το υψηλό ακαδημαϊκό και ερευνητικό του επίπεδο.

Με γνώμονα αυτό το δεδομένο, κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων, αποτελούμενο από πανεπιστημιακούς δασκάλους και εργαζόμενους στο ίδρυμα και με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Φιλήμονα Καραμήτσο και την βουλεύτρια Μερόπη Τζούφη, βρέθηκε την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενόψει και των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Αρχικά, έγινε συνάντηση με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και την Πρύτανη Άννα Μπατιστάτου. Από την πολύ γόνιμη συζήτηση, προέκυψε ότι τα μείζονα θέματα σήμερα παραμένουν η υποστελέχωση του συνόλου των υπηρεσιών, όπως και η υποχρηματοδότηση μέσω του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα κρατικής γραφειοκρατίας, που στέκονται εμπόδια στις δράσεις του ιδρύματος. Η πολιτική εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, τόσο προς την κατεύθυνση διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, όσο και προς το εξωτερικό και το διεθνές περιβάλλον με ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων, αλλά και δημιουργία νέων σοβαρών συνεργειών με άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, αποτελούν έναν δρόμο που μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της Νέας Αριστεράς εξέφρασαν την ξεκάθαρη στήριξη προς το δημόσιο πανεπιστήμιο και ζήτησαν από τη διοίκηση να πιέσει για αύξηση των κρατικών δαπανών και του προσωπικού, αλλά και να μην υλοποιήσει τις αντιδραστικές διατάξεις των νόμων Κεραμέως-Πιερρακάκη, με διώξεις φοιτητών που διαδηλώνουν για τα αιτήματά τους να μπει ένα τέλος στη σφαγή της Γάζας και να ανοίξει ο δρόμος για ειρήνη με δικαιοσύνη. Παράλληλα, έθεσαν και την ανάγκη να πρωταγωνιστήσει το Πανεπιστήμιο σε έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ όλων των δημοκρατικών πλευρών, για τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις και για το ποια Ευρώπη θέλουμε, αλλά και για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς.

Η περιοδεία της Νέας Αριστεράς συνεχίστηκε με επισκέψεις στα διοικητικά τμήματα και μονάδες του ιδρύματος, την Κεντρική Βιβλιοθήκη κ.α.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!