«Σήμερα η κ. Κεραμέως παραδέχτηκε σε ζωντανή μετάδοση ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του Υπουργείου Εσωτερικών», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε σχόλιό της.

Σημειώνει πως «το ψέμα της κ. Ασημακοπούλου είναι το δεδομένο» και πως όμως «αυτό που δεν είναι καθόλου δεδομένο είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών». Σχολιάζει ότι «η κ. Κεραμέως βέβαια έχει σχετικό know how αφού και η προηγούμενη θητεία της στο υπουργείο Παιδείας είχε σημαδευτεί από το σκάνδαλο της διαρροής δεδομένων καθηγητών και εκπαιδευτικών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, κάτι που είχε διαπιστώσει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων».

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι «αν μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης και διαφήμισης του ψηφιακού κράτους η ασφάλεια στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του ΥΠΕΣ είναι σουρωτήρι, θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει εξηγήσεις και να στείλει στο σπίτι τους την κ. Κεραμέως και τους προκατόχους της. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο πρωθυπουργός του Predator, ίσως και να είχε νόημα αυτή η επισήμανση».

Τονίζει δε ότι «τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και τέθηκαν από τον Αλέξη Χαρίτση μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκο». Συγκεκριμένα, η Νέα Αριστερά ρωτά: «Πώς απέκτησε πρόσβαση η κ. Ασημακοπούλου σε απόρρητα προσωπικά δεδομένων πολιτών; Έχουν χρησιμοποιηθεί προσωπικά δεδομένα σε στοχευμένες πολιτικές εκστρατείες; Έχει υπάρξει με λίγα λόγια χειραγώγηση της ψήφου; Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου;».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!