Νέα δεδομένα για όσους έχουν οφειλές στην Εφορία.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, οι πολίτες που δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα επειδή έχουν ανεξόφλητα και μη ρυθμισμένα χρέη προς την Εφορία ,πλέον αυτοί έχουν τη δυνατότητα να πωλήσουν το ακίνητο τους με πιο εύκολες διαδικασίες ή να εισπράξουν χρήματα από το δημόσιο. Υπενθυμίζεται δε πως μέχρι πρότινος ο πολίτης που είχε χρέος στην Εφορία δεν είχε την δυνατότητα να πουλήσει ένα ακίνητο και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να εξοφλήσει το χρέος του.

Η ψηφιακή έκδοση της Βεβαίωσης Οφειλής

Σημειώνεται δε πως η ΑΑΔΕ έχει ενεργοποιήσει την ψηφιακή έκδοση της Βεβαίωσης Οφειλής που είναι απαραίτητη για όσους έχουν μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη και επιθυμούν να μεταβιβάσουν ακίνητα ώστε να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με το τίμημα της πώλησης του ακινήτου.

Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται μια επιπλέον πηγή ταλαιπωρίας για πολλούς φορολογούμενους, καθώς αυτοί δεν χρειάζεται να επισκέπτονται τις αρμόδιες εφορίες για να λάβουν τη βεβαίωση για το ύψος των φορολογικών οφειλών τους. Πάντως το μέτρο αυτό εκτιμάται πως θα διευκολύνει περισσότερες από 300.000 συναλλαγές που γίνονται σε ετήσια βάση.

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!