Ξεκινά σήμερα η πρώτη εκπαιδευτική συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Αμερικανικά Πανεπιστήμια σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανακοίνωσε με χαρά την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με κορυφαία Αμερικανικά πανεπιστήμια, με στόχο την προώθηση διεπιστημονικών μεταπτυχιακών σπουδών για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας.

Το επιτυχημένο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο Επιστήμες του Περιβάλλοντος, της Υγείας και της Αγωγής: Εκπαίδευση για την Αειφορία που υλοποιείται σε συνεργασία τριών Τμημάτων, του Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών, της Ιατρικής και των Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, επεκτείνει τις συνεργασίες του με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια George Mason University και  One Health University of Florida Center of Excellence.

Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις σπουδές τους τόσο σε διεπιστημονικό όσο και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή αριστεία με την ποικιλία της πολιτιστικής εμπειρίας που προσφέρεται μέσα από Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών.

Ενισχύοντας το εκπαιδευτικό όραμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υλοποιούμε προπαρασκευαστική συνάντηση στα Ιωάννινα από 11-15 Μαρτίου με τη συμμετοχή των Αμερικανικών Πανεπιστημίων συνοικοδομώντας εξελίξεις που ξεπερνούν τα σύνορα (study abroad program) και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών όπως η Ενιαία Υγεία, οι συμμετοχικές μέθοδοι στη διδασκαλία και στην έρευνα, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η διαχείριση των φυσικών πόρων κ.ά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγορεύει την καθηγήτρια Anastasia Kitsantas, George Mason University, σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών για την πολύτιμη συμβολή της σε θέματα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Μεθοδολογίας Έρευνας.

Επικοινωνία

Γραμματεία, τηλ. +302651007189, email: gramptn@uoi.gr

Διευθύντρια, καθ. Κατερίνα Πλακίτση, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης Παν. Ιωαννίνων

τηλ. 6972898463, email: kplakits@uoi.gr

Ιστοσελίδες: https://envis.ac.uoi.gr/, https://ecedu.uoi.gr, https://med.uoi.gr/index.php?lang=el, https://bat.uoi.gr/

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!