Νέα σημαντικά οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ δρομολογήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στην Π.Ε Πρέβεζας. Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επελέγη ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει την “Ειδική Γέφυρα σύνδεσης Αμμουδιάς- Βαλανιδοράχης” προϋπολογισμού 705.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής , οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να διασχίσουν 8 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην άλλη όχθη του Αχέροντα αφού θα κατασκευαστεί σύγχρονη πεζογέφυρα που θα ενώσει τις δυο όχθες.Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι επίσης, ότι στα πλαίσια του εμπλουτισμού των τοπικών πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών η μελέτη έχει προβλέψει την διέλευση του υπό σχεδιασμό ποδηλατόδρομου “Ιόνια Οδός” του άξονα Ηγουμενίτσα Πρέβεζα επί του Αχέροντα ποταμού.
Επίσης αναδείχθηκε ο ανάδοχος που θα πραγματοποιήσει τα έργα βελτίωσης και ασφάλειας της Ε.Ο Πρέβεζας έως διασταύρωση Πάργας προϋπολογισμού 529.000 ευρώ καθώς και ανάδοχος του έργου αντιστηρίξεων, ασφαλτοστρώσεων , καθαρισμού, υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στην Ε.Ο Αρχάγγελος-Νεράϊδα Π.Ε Πρέβεζας προϋπολογισμού 212.281 ευρώ.
Τέλος, εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Πολιτισμού για το έργο: “Εργασίες αποκάλυψης και ανάδειξης της Βασιλικής Δ’ στην Αρχαία Νικόπολη”, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!