Νετανιάχου: Πλήρης συνεργασία με τον Τραμπ για την ασφάλεια του Ισραήλ (βίντεο)
Πλήρη σύμπτωση απόψεων για την αποτροπή ενός πυρηνικά εξοπλισμένου Ιράν διαπίστωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Την πλήρη σύμπτωση απόψεων Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ απέναντι στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν υπογράμμισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο «εξαιρετική», υποστηρίζοντας ότι ήταν μία από τις καλύτερες που είχαν ποτέ οι δύο ηγέτες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, πριν από την τελετή μνήμης για τον εκλιπόντα γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, στην οποία παρέστησαν και οι δύο.
Κοινή γραμμή για το Ιράν
Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από στενή συνεργασία, αμοιβαία υποστήριξη και σύμπνοια ως προς τον στόχο να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
«Ήταν μία από τις καλύτερες συζητήσεις που είχα με τον φίλο μας, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ», δήλωσε, δίνοντας έμφαση στο επίπεδο συνεννόησης μεταξύ Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ.
Συντονισμός για την ασφάλεια του Ισραήλ
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η συνάντηση έδωσε στους δύο ηγέτες την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις θέσεις τους σε θέματα που συνδέονται με την ασφάλεια και το μέλλον του Ισραήλ.
Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στο Ιράν και σε άλλα ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας, σε μια περίοδο κατά την οποία οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν στο επίκεντρο των επαφών ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033