«Η πρωτολογία και η δευτερολογία του πρωθυπουργού, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος δεν είναι μόνο πρωταθλητές σε καμένες εκτάσεις φέτος, αλλά πάνω απ’ όλα είναι πρωταθλητές θράσους και αλαζονείας» σχολίασε στην δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον πρωθυπουργό, ο οποίος τον είχε επιτιμήσει πως δεν έχει προτάσεις για το θέμα των πυρκαγιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ψέγει το ΠΑΣΟΚ που κατέθεσε επτά συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες δεν βρήκε μια κουβέντα να πει. «Αποδεικνύετε ότι δεν θέλετε να αλλάξετε τίποτα. ‘Όλα πολύ καλά’ και τέτοια καταστροφή δεν πάνε μαζί. ‘Όλα πολύ καλά’ και εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο, δεν πάνε μαζί. ‘Όλα πολύ καλά’ και εκκενώσεις σε ένα νοσοκομείο δεν πάνε μαζί», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι μόλις ζοριστεί η κυβέρνηση, διατυπώνει σενάρια συνωμοσίας και δεν δίνει καμία απάντηση .«Σαχλαμάρες με το αζημίωτο δεν ακουμπούν μόνο αυτούς, κύριε Μητσοτάκη, αλλά εσάς και την κυβέρνησή σας που διασπείρετε fake news και συνωμοσίες, όποτε έρχεστε σε δύσκολη θέση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τόνισε: «Τέρμα πια, η αλαζονεία και ο γκεμπελισμός. Επειδή εμφανιστήκατε ως κήνσορας, μια παρατήρηση: Δεν μου αρέσει να κάνω μαθήματα. Αλλά δεν μπορεί με ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων, να λέτε ότι δεν ξέρουμε τι λέμε, δεν ξέρουμε τι κάνουμε, μας τα γράφουν».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι ο νέος νόμος για την πολιτική προστασία είναι ακόμη ανενεργός, και 25 χρόνια μετά, η επαναφορά της κατάσβεσης στην Δασική Υπηρεσία, με τη μορφή τουλάχιστον που γινόταν στο παρελθόν, είναι ανεπίκαιρη γιατί είμαστε σε άλλη εποχή. «Αυτό που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, είναι να πρωταγωνιστήσει η δασική υπηρεσία στην πρόληψη. Η ουσιαστική συνεργασία, με θεσμοθετημένο τρόπο, μεταξύ των υπηρεσιών στην κατάσβεση είναι επιβεβλημένη και ο ρόλος των δασολόγων, δασοπόνων και δασοφυλάκων πρέπει να είναι αναβαθμισμένος στη διαδικασία αυτή», ανέφερε.

«Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Χρειάζεται να οραματιστούμε δημιουργικά για το μέλλον και όχι να συμβιβαστούμε με τις καταστροφές. Δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, και έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Το ΠΑΣΟΚ αταλάντευτα εδώ και χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε πρωτοβουλίες για να μπει ανάχωμα απέναντι στο φαινόμενο του νεοναζισμού….Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μια πρωτοβουλία που έπρεπε να μας ενώνει όλους, το σύνολο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, δεν δημιουργεί αυτές τις συνθήκες. Και μάλιστα με προσχηματικά επιχειρήματα. Γιατί αυτή η άρνηση;

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν. Δεν είναι ζητήματα μικροδιαχείρισης, όπως είδαμε προεκλογικά από κάποια κόμματα. Για αυτό λοιπόν, με δική σας αποκλειστική ευθύνη, ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο της Αθήνας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Τα προσωπεία έπεσαν! Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Και λυπάμαι, γιατί ένα θέμα που θα έπρεπε να μας ενώνει, αντιμετωπίζεται υποκριτικά από τη μεριά της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς λόγους.

Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε στον Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο της Αθήνας» διατράνωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!