Το δεύτερό τους τριήμερο με την πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα να αγγίζει το 100% διανύουν η πόλη και ο νομός Ιωαννίνων, γεγονός ιδιαίτερα ευεργετικό για την οικονομία της περιοχής. Η πόλη των Ιωαννίνων λόγω της φυσικής ομορφιάς της αλλά και της πληθώρας δραστηριοτήτων που προσφέρει, συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας για αστικές αποδράσεις. Αντίστοιχα, ο ορεινός όγκος του νομού με το απαράμιλλο φυσικό του κάλλος και την αδιάλειπτη σύνδεση με την ιστορία και την παράδοση, κερδίζει τις καρδιές των επισκεπτών εντός κι εκτός συνόρων.
Σημαντικό στοιχείο που βοηθά την τουριστική κίνηση είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη μέσω των μεγάλων οδικών αξόνων. Παράλληλα, η πρόσφατη ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού που εξυπηρετεί κατά πολύ τους επιβάτες του αεροδρομίου Ακτίου, η παράδοση σε λίγες ημέρες του νότιου τμήματος του νέου αυτοκινητόδρομου Ε65, η έναρξη πτήσεων των υδροπλάνων στο Ιόνιο και στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων καθώς και η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είναι δεδομένο ότι θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην τουριστική κίνηση ολόκληρης της Ηπείρου κατά τη θερινή περίοδο.
Παρόλα αυτά, μεγάλο προβληματισμό στον τουριστικό και επιχειρηματικό κόσμο του νομού αλλά και σε πολλούς πολίτες, δημιουργεί η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Aegean να αναστείλει τις πρωινές πτήσεις για όλη τη θερινή περίοδο, αντικαθιστώντας τες με μεσημεριανές, δυσχεραίνοντας κατά πολύ τα ωράρια των μετακινήσεων από και προς τα Ιωάννινα.
Του Στάθη Σιούτη – Πρώην Προέδρου και νυν μέλους του ΔΣ της ΕΞΝΙ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!