Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης σεβασμιότατος κ.κ. Ανδρέας.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης και αφού είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα” κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο ΠΓΝΙ προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση.

O Ιεράρχης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr).

Για την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κόνιτσας έχει ενημερωθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2022 ο Σεβασμιώτατος υπέστη ήπιο ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μετά από τριήμερη παραμονή στο Νοσοκομείο, είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του.