Το Photometria International Photography Festival προκηρύσσει την έναρξη του 4ου  σπουδαστικού φωτογραφικού διαγωνισμού portfolio, με τίτλο “Student Awards” και  ημερομηνίες διεξαγωγής 1 έως και 30 Ιουνίου 2024. 

Σκοπός της δράσης είναι η στήριξη της εγχώριας εκπαιδευτικής κοινότητας και  ειδικότερα η ανάδειξη νέων εν δυνάμει φωτογράφων και των καλλιτεχνικών τους  δημιουργιών. Μέσω του συναγωνισμού και της έκθεσης ευελπιστούμε να δώσουμε  ένα επιπλέον κίνητρο και ώθηση σε νέες ιδέες και φωτογραφικούς πειραματισμούς. 

Τρόπος διεξαγωγής διαγωνισμού 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας. 

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία που ζητούνται σε ελληνικά  και αγγλικά, να αποστείλουν ένα portfolio πέντε (5) φωτογραφιών, ελεύθερου  θέματος και ένα μικρό κείμενο (βλέπε παράρτημα-αίτηση) που θα περιγράφει την  ιδέα της φωτογραφικής τους σειράς, μέσω WeTransfer στο:  

competition@photometria.gr. 

Βήματα: 

1ο: Κατεβάστε και συμπληρώστε το αρχείο word (βλέπε παράρτημα – αίτηση) 2ο: Επιλέξτε 5 φωτογραφίες από την φωτογραφική σας σειρά

21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα | +30 2651 3 06361 | info@photometria.gr | photometria.gr 

3ο: Στείλτε τα παραπάνω (παράρτημα – αίτηση και φωτογραφική σειρά) μέσω  wetransfer.com στο competition@photometria.gr 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. 

Αποτελέσματα 

Την επιλογή των τεσσάρων (4) κορυφαίων portfolios θα πραγματοποιήσει ο  Παναγιώτης Παπουτσής, συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival. 

Οι τέσσερις (4) επιλεγμένες φωτογραφικές εργασίες θα παρουσιαστούν στην  ομώνυμη έκθεση “Student Awards”. Η έκθεση θα πλαισιώσει το 15ο Photometria International Photography Festival που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 28  Σεπτεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2024, σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δύο μηνών από το πέρας της  καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής συμμετοχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ενώ οι διακριθέντες θα ενημερωθούν μέσω e-mail. 

Τρόπος διεξαγωγής έκθεσης 

Την επιμέλεια και την οργάνωση της έκθεσης αναλαμβάνουν οι Ιουλία Λαδογιάννη  και Τάσος Παπαδόπουλος, εικαστικοί καλλιτέχνες, φωτογράφοι και εκπαιδευτές  ενηλίκων. 

Το φεστιβάλ είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των τυπωμάτων των επιλεγμένων  φωτογραφικών σειρών. 

Βραβεία 

Βραβεία για τον πρώτο νικητή 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την esp+ 

Μέσω των σπουδών στην ενότητα Creative I του προγράμματος e-learning ESP ο  σπουδαστής εισάγεται στις βασικές αρχές σύνθεσης της φωτογραφίας, στην οπτική  αντίληψη και την σημειολογία της εικόνας. Στην ενότητα Creative II ο σπουδαστής  πραγματοποιεί δύο δικές του ατομικές εργασίες στο τοπίο και το πορτρέτο που  αποτελούν το portfolio του και είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να μπορούν να  πάρουν μέρος σε ατομικές ή σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Τα προγράμματα  e-learning ESP έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι εξ αποστάσεως αλλά και  εξατομικευμένα, με τον σπουδαστή να έχει εβδομαδιαία επαφή με τον διδάσκοντα  του μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της esp+, τηλεδιασκέψεων και email.

21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα | +30 2651 3 06361 | info@photometria.gr | photometria.gr 

  • Ψηφιακό ή δια ζώσης σεμινάριο από την Bleach Κollectiv με τους  εικαστικούς καλλιτέχνες, φωτογράφους και εκπαιδευτές ενηλίκων, Ιουλία  Λαδογιάννη και Τάσο Παπαδόπουλο. 

www.facebook.com/BleachKollektiv/ 

Βραβεία για τους τέσσερις διακριθέντες 

  • Ψηφιακό ή δια ζώσης σεμινάριο “Conceptual Self-portrait” με τη Φωτεινή  Ζαγλάρα (διαρκείας 3 ώρες) 
  • Ψηφιακό ή δια ζώσης σεμινάριο “Εισαγωγή στο Editorial Design για  Photobooks – InDesign και μικρό λεξικό τυπογραφίας” με το Γιάννη Φετάνη 

Όροι Συμμετοχής 

– Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής ενός portfolio, πέντε (5)  φωτογραφιών με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από 1MB ανά φωτογραφία (μέσω  wetransfer.com στο competition@photometria.gr). 

– Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων. Για  τυχόν κλοπή φωτογραφιών ή απεικόνιση τρίτων προσώπων η διοργανώτρια αρχή  δεν φέρει καμία ευθύνη. 

– Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές  του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των  φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να  θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους. 

– Τα εκτυπωμένα portfolio θα κρατηθούν στο αρχείο του φεστιβάλ, το οποίο  διατηρεί το δικαίωμα διαχείρισής τους και μελλοντικής επανέκθεσής τους. 

– Το Photometria International Photography Festival διατηρεί το δικαίωμα να  χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν στην προώθηση της έκθεσης,  καθώς και σε μελλοντικές προωθητικές ενέργειες με αναφορά στον δημιουργό στον  οποίο ανήκει το έργο. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους  φωτογράφους. 

– Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτομάτως ότι η μη ακριβής  συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή  στοιχεία, κλπ) αποτελεί αιτία αποκλεισμού από την κρίση. 

– Η τελική απόφαση των αποτελεσμάτων είναι οριστική και δεν επιτρέπεται  ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση. 

– Εάν το portfolio σας επιλεγεί στα τέσσερα (4) καλύτερα θα σας ζητηθούν τα  πρωτότυπα αρχεία σε καλή ανάλυση προς εκτύπωση.

21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα | +30 2651 3 06361 | info@photometria.gr | photometria.gr 

– Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεστε την ενημέρωση σας μέσω email για τις δράσεις του Photometria Festival. 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των  παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική  αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής. 

Βιογραφικά 

  • Φωτεινή Ζαγλάρα 

Είναι γεννημένη το 1995,ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Είναι απόφοιτη του  Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  αυτοδίδακτη φωτογράφος με ιδιαίτερη αγάπη στην τέχνη των  αυτοπροσωπογραφιών.Το έργο της εξερευνά τον κόσμο του φανταστικού,  χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ως μέσο για να δημιουργεί ιστορίες και να  εξερευνά βαθιά τον κόσμο των συναισθημάτων.Μέσα από τα αυτοπορτρέτα της,  διερευνά θέματα όπως της ταυτότητας, παγκόσμιων και κοινωνικών ζητημάτων.Έχει  διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έργα της έχουν εκτεθεί  σε μουσεία και γκαλερί στην Ευρώπη και στην Αμερική. 

foteinizaglara.com 

  • Ιωάννης Γ. Φετάνης 

Γεννήθηκε την Αθήνα το 1983. Είναι Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας και  Στρατηγικού Σχεδιασμού με εκτεταμένη πείρα σε διάφορους τομείς της  δημιουργικής βιομηχανίας. Έχοντας αποφοιτήσει από το Middlesex University με  μεταπτυχιακό τίτλο στον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Οπτική Επικοινωνία, καθώς  και με πτυχίο στον τομέα της γραφιστικής, διαθέτει βαθιές γνώσεις στον σχεδιασμό  σε διάφορα μέσα και πλατφόρμες. Έχει διδάξει Τυπογραφία και Οπτική Επικοινωνία  σε ιδιωτικά κολλέγια. Έχει λάβει αρκετά βραβεία και αναγνωρίσεις για τη δουλειά  του και έργα του έχουν εκτεθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ έχει δώσει και  διαλέξεις σε πολλά σημαντικά events σχετικά με την γραφιστική και την  επικοινωνία. Fetanis Ioannis M.A. — Visual Communication Designer.  

fetanisioannis.com 

  • Παναγιώτης Παπουτσής 

Ο Παναγιώτης Παπουτσής είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας  Photometria. Σπούδασε φωτογραφία και διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και τη Φωτογραφία,  

Έρευνα και Μεθοδολογία. Ως φωτογράφος και πολιτιστικός διαχειριστής, έχει  οργανώσει και επιμεληθεί πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας και έχει προσκληθεί ως portfolio reviewer σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ  φωτογραφίας. Ως παραγωγός και σκηνοθέτης έχει υλοποιήσει αρκετές παραγωγές  και έχει ολοκληρώσει δύο ντοκιμαντέρ, το «Λάκμος» και το «Ο ήχος των  χρωμάτων», με συμμετοχές σε φεστιβάλ εντός και εκτός της Ελλάδας και  σημαντικές διακρίσεις. 

panagiotispapoutsis.gr 

Επικοινωνία: competition@photometria.gr

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!