Ο 5ος κύκλος «Φιλοσοφία & Κινηματογράφος» συνεχίζεται στα Ιωάννινα

Η ταινία «Βερολίνο: Η Συμφωνία μιας Μεγαλούπολης» προβάλλεται στις 21 Μαΐου στην Παπαζόγλειο Υφαντική Σχολή, στο πλαίσιο του κύκλου «Φιλοσοφία & Κινηματογράφος».

Ο 5ος κύκλος «Φιλοσοφία & Κινηματογράφος» συνεχίζεται στα Ιωάννινα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Ο κινηματογράφος και η σχέση του με τη σύγχρονη πόλη βρίσκονται στο επίκεντρο του 5ου Κύκλου Κινηματογραφικών Προβολών και Προσκεκλημένων Ομιλιών του Εργαστηρίου «Φιλοσοφία & Κινηματογράφος», που διοργανώνουν το Τμήμα Φιλοσοφίας και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 19:30, στην Παπαζόγλειο Υφαντική Σχολή, με την προβολή της εμβληματικής βωβής ταινίας «Βερολίνο: Η Συμφωνία μιας Μεγαλούπολης» του Walter Ruttmann, παραγωγής 1927.

Η ταινία, διάρκειας 65 λεπτών, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά έργα για τη ζωή στη σύγχρονη μητρόπολη και καταγράφει τον ρυθμό, την καθημερινότητα και τις αντιθέσεις του Βερολίνου της δεκαετίας του 1920.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσουν ομιλίες και συζήτηση με προσκεκλημένους τον Γιώργο Σαγκριώτη, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και τον Δημήτρη Καρύδα, πρώην Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο φετινός κύκλος προβολών και διαλέξεων με τίτλο «Κινηματογράφος & Πόλη» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2025 και ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2026, επιχειρώντας να αναδείξει τη σύνδεση του κινηματογράφου με τον αστικό χώρο και τις κοινωνικές μεταβολές.

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν οι Λία Μελά, Στάθης Παπασταθόπουλος και Μαρία Κριαρά.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google