Με κεντρικό στόχο στις 9 Ιουνίου να είναι το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα… οι Δημοκράτες του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου κατέρχονται στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, θέλοντας να εκφράσουν το χώρο του κέντρου και της λογικής, ένα χώρο στον οποίο είναι κυρίαρχος σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ήπειρο, ο πρώην Υπουργός και αρχηγός των Δημοκρατιών, του κόμματος που ίδρυσε και ανακοίνωσε ο ίδιος από τον Έβρο πριν από 2,5 μήνες, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεδίπλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο του νέου κόμματος. Με πολλές ατάκες και σκληρή γλώσσα για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο πρώην Υπουργός τόνισε πως στόχος των Δημοκρατών είναι να είναι παρόντες στις επόμενες εθνικές εκλογές και εκεί να διαδραματίσουν ένα καταλυτικό ρόλο για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Την επομένη των εκλογών δήλωσε πως θα απευθύνει κάλεσμα στο χώρο του κέντρου, όχι της Κεντροαριστεράς, χωρίς προϋπόθεση, “ώστε η 9/6 να είναι η αφετηρία και εμείς η βάση”. Σε αυτό το κάλεσμα δεν θέλει μόνο τους τοξικούς, όπως ανέφερε και μιλώντας γι’ αυτό φωτογράφισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται να… ξεσκίσει υπουργούς, χαρακτηρίζει λαδέμπορους όσους ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών κτλ. “Στις 10 του μηνός θα είμαι πολύ συγκεκριμένος με αναφορά σε κόμματα και σε προσωπικότητες” τόνισε.

Περιγράφοντας την ανθρωπογεωγραφία των ανθρώπων που πλαισιώνουν σήμερα τους Δημοκράτες είναι πως πρόκειται για στελέχη που από την πρώτη στιγμή ακολούθησαν το κέλευσμά του και από διαμαρτυρόμενους για τα κόμματά τους, κανονικούς δεξιούς αλλά και διαμαρτυρόμενους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος προσδιορίζεται ως Κεντρώος και όχι Κεντροαριστερός.

Το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το κέντρο και άφησε το χώρο ελεύθερο, τόνισε, αναμείχθηκε με την Αριστερά όταν υπάρχουν άλλα πέντε κόμματα εκεί. Για το ΠΑΣΟΚ επίσης τόνισε πως είναι κρίμα για ένα κόμμα που ιδρύθηκε για να κυβερνά, επί 10 χρόνια να βρίσκεται στην αντιπολίτευση και “με αυτή την ηγεσία θα κάνει δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμα” όπως σημείωσε δηκτικά.

Δήλωσε συνεχιστής των πολιτικών κομμάτων του Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Γέρου, Γιώργου Παπανδρέου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση αντίθετα πως έχει βοηθήσει τα καρτέλ και η ακρίβεια πλήττει καίρια τους Έλληνες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πουλάνε τα ακίνητά τους για να ζήσουν κατεβάζοντας την ιδιοκατοίκηση στη χώρα στο 60% από το 85% που ήταν το 2005. Να έχουμε τουλάχιστον 10 μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να χτυπηθούν τα καρτέλ, να απαντήσουμε στα εθνικά μας θέματα, σημείωσε μεταξύ άλλων και μιλώντας για τους γείτονες Αλβανούς χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Ράμα ως το χειρότερο υποκείμενο που είχε ποτέ αυτή η χώρα…

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!