Η ΜΕΤΑδραση σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), στο πλαίσιo του ευρωπαϊκού προγράμματος “Together in Sport”, διοργανώνουν δύο αθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά, στις οποίεςπρόκειται να παρουσιαστούν, με βιωματικό τρόπο, ολυμπιακά αθλήματα από καταξιωμένους αθλητές. Στις δράσεις θα συμμετέχουν μαθητές από δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων και παιδιά πρόσφυγες. Πιο συγκεκριμένα:

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και διοργανωτή την ΜΚΟ «Μετάδραση» σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων διοργανώνονται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη δύο αθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά στα οποία θα παρουσιαστούν με βιωματικό τρόπο Ολυμπιακά αθλήματα από καταξιωμένους αθλητές.

Την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 μεταξύ 10:00–13:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αθλητική εκδήλωση, σε συν-διοργάνωση με το Epirus Sport & Health Center (Κάτω Νεοχωρόπουλο). Στις εγκαταστάσεις του Epirus Sport & Health Center, θα παρουσιαστούν επτά διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα (Ξιφασκία, πάλη, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης μέσω παιχνιδιών εκτός νερού, συγχρονισμένη κατάδυση μέσω παιχνιδιών εκτός νερού, μπάσκετ, τέννις, ποδόσφαιρο).

Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 μεταξύ 10:00-12:00, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη αθλητική εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καλπακίου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν με το άθλημα της πάλης, το ποδόσφαιρο, το στίβο και τη ξιφασκία, παρουσία του Πανελληνιονίκη της ξιφασκίας Σ. Ανυφαντή.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα συμμετέχουν προσφυγόπουλα παιδιά με προσφυγικό καθεστώς που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων του Κατσικά, καθώς επίσης και παιδιά σχολείων της πόλης μας και του Καλπακίου.

Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Νίκος Τσόλης, «στόχος είναι να βοηθηθούν τα προσφυγόπουλα να αποκτήσουν τη χαμένη τους παιδικότητα μέσα από τέτοιες δράσεις που προωθούν την πολυπολιτισμικότητα και την ενίσχυση του σεβασμού προς κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία και την οικονομική κατάσταση».

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν και θα συνδράμουν μαζί με τούς προπονητές του προγράμματος είναι: Σ. Ανυφαντής Πανελληνιονίκης της ξιφασκίας, Μ. Βρυώνη Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ελευθέρας πάλης, Θ. Μπίμπης χρυσός Ολυμπιονίκης στο άθλημα των συγχρονισμένων καταδύσεων, Σ. Γιαννιώτης ασημένιος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Χ. Μπελίδου πρωταθλήτρια στο άθλημα της αντισφαίρισης, και Κ. Μενελάου αθλήτρια μπάσκετ Εθνικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, να ενημερώσουμε πως στη δράση θα συμμετάσχει και θα στηρίξει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με αθλητές του, οι οποίοι θα αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!