Έλα μωρέ σιγά το πράμα, σιγά το έγκλημα που έκανε το παιδί και το τραβολογάν στις Αστυνομίες.
Τι να κάνε κι ο καημένος ο Αντιδήμαρχος; Γέμισε ο τόπος σκυλιά. Να μας φάνε τα σκυλιά δηλαδή;
Αυτές είναι οι πρώτες τοποθετήσεις στελεχών και παρατρεχάμενων της δημοτικής αρχής. Τοποθετήσεις που φανερώνουν την υπερασπιστική τής, γραμμή για το θέμα. Προς την κοινή γνώμη φυσικά. Προς τους αδαείς τους αδιάφορους. Προς εκείνους που συμφωνούν πως ο θάνατος,πολλές φορές με αργό και βασανιστικό τρόπο, των αδέσποτων ζώων που με κάποιο τρόπο μας ενοχλούν, είναι η μόνη λύση του προβληματος
Οι εξυπνάδες αυτές βέβαια δε θα ειπωθούν Ενώπιον του εισαγγελέα. Εκείνος γνωρίζει τι λέει ο νόμος. Κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει ,αν δεν γνώριζει, κι ο αντιδήμαρχος .
Αλλά δε βαριέσαι. Το νόμο τον έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια. Έτσι κάνουν όλοι . Έτσι κάναν πάντα δηλαδή . Χωρίς γνώσεις, χωρίς όραμα, χωρίς όρεξη για δουλειά με σωστό και δίκαιο τρόπο, κάθε πικραμένος που εκλέγεται , στρώνετε σε μια γραφειαρα και παριστάνει τον δήμαρχο ή τον αντιδήμαρχο προσπαθοντας να δώσει λύσεις με ότι του κατεβάσει η κούτρα του.
Κάνεις δεν είπε να μας φάνε τα σκυλιά, κανείς δεν είπε να γεμίσει ο τόπος αδέσποτα. Ο νόμος όμως προβλέπει ακριβώς τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Και ορίζει υπεύθυνο για την εφαρμογή του ,τον Δήμο. Αν δεν ξέρει τον νόμο ο Αντιδήμαρχος να διαβάσει. Αν δεν μπορεί να τον εφαρμόσει ας παραιτηθεί. Το συγκεκριμένο έγκλημα δεν είναι ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε μεμονωμένο περιστατικό ούτε προσωπική πρωτοβουλία . Είναι η λογική της δημοτικής αρχής και ίσως είναι η επιτομή της φιλοσοφίας της για όλα όσα πρέπει να διαχειριστεί κρατώντας το τιμόνι του Δήμου. Λογική, που δεν απέχει πολύ από τη σφαίρα του παραλόγου. Η λογική του βλέποντας και κάνοντας, η λογική που επιβάλει , “το ότι δεν λύνεται , κόβεται”.
Λογική που καμιά φορά οδηγεί σε συλλήψεις.
Ευάγγελος Λιανός
Δημοτικό Σύμβουλος
Δήμου Φιλιατών

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!