Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας», μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Οι στρατιώτες μας ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, του κέντρου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Σχεδόν ταυτόχρονα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιούσε ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ και οι στρατιώτες του θα βγουν από τον θύλακα «σε μαύρους σάκους», δηλαδή νεκροί.

«Η Γάζα θα αποτελέσει τη συμφορά του Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ σε ένα ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς. Απευθυνόμενους στους Ισραηλινούς, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να περιμένουν την επιστροφή «περισσότερων στρατιωτών (τους) σε μαύρους σάκους».

Τέσσερα σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα που στεγάζουν εκτοπισμένους επλήγησαν από βομβαρδισμούς

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τέσσερα από τα σχολεία του στη Λωρίδα της Γάζας στα οποία στεγάζονται εκτοπισμένοι από τον πόλεμο, επλήγησαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς, τους οποίους η κυβέρνηση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς αποδίδει στο Ισραήλ.

Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο 23 ανθρώπων, ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), διευκρινίζοντας ότι επλήγησαν δύο σχολεία εντός των προσφυγικών καταυλισμών της Τζαμπαλίγια και της Αλ Σάτι, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καθώς και άλλα δύο στο Μπουρέιτζ, νοτιότερα.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα έκανε λόγο για 27 νεκρούς σε ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στο σχολείο της UNRWA στην Τζαμπαλίγια και για άλλους πέντε στον καταυλισμό Αλ-Σάτι.

Δεν αναφέρθηκε στα σχολεία που επλήγησαν στο Μπουρέιτζ. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα από την πλευρά της έκανε λόγο για 15 νεκρούς σε βομβαρδισμό στον καταυλισμό αυτό, χωρίς να γίνει μνεία στα σχολεία της UNRWA.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!