«Στο πρόσωπο του Σωτήρη Κούβελα τιμούμε όλους εκείνους που πρωτοπορούν, όλους εκείνους που αναζητούν διαρκώς το καινούριο, χωρίς να σκεφτούν αγώνες, προσπάθειες και κόπους», δήλωσε σήμερα (02/09) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη βράβευση του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργού, ιδρυτή των πρώτων μη κρατικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων TV00 και FM100, στο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Το συνέδριο διεξάγεται φέτος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την ίδρυση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης TV100 και FM100, που ήταν και τα πρώτα μέσα ενημέρωσης που «έσπασαν» την κρατική μονοφωνία.

«Παρόλο που πέρασαν 35 χρόνια, δεν αισθάνομαι ότι γέρασα, όταν βλέπω τη δημοτική τηλεόραση να ανθίζει και να προσφέρει με τον ζήλο, με την υπευθυνότητα, με την εντιμότητα που απαιτεί ένα τέτοιο κανάλι», δήλωσε ο ίδιος ο Σωτήρης Κούβελας φανερά συγκινημένος.

«Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, πάντα είναι πολύ καλύτερα από τα λεγόμενα “μεγάλα κανάλια”», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος μάλιστα εξιστόρησε ανέκδοτα περιστατικά από τη λεγόμενη «Μάχη της Κεραίας».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εδώ στη Θεσσαλονίκη καταφέραμε να βάλουμε τα δημοτικά ΜΜΕ ξανά σε θετική τροχιά, να αλλάξουμε την εικόνα τους, το σήμα τους, την εμβέλειά τους. Σε ελάχιστο χρόνο, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή τους στο πλαίσιο της νέας εποχής», τόνισε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!