To εντυπωσιακό έθιμο του καγκελάρη του αρχέγονου πολυφωνικού χορού αναβιώνει και φέτος στις Παπαδάτες ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής από τον Δήμο Ζηρού και την Τ.Κ Παπαδατών.

Ο καγκελάρης χορεύεται σε πολλές περιοχές της Ηπείρου κατά την εβδομάδα της Διακαινησίμου ωστόσο ο χορός των Παπαδατών είναι ο πιο εντυπωσιακός με δεκάδες κόσμου να χορεύουν και να τραγουδούν στίχους που μιλούν για την ελευθερία, την πασχαλιά, την αγάπη και την άνοιξη.

Ο χορός θα ξεκινήσει στις 18.30 στην Κεντρική Πλατεία Παπαδατών αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Φανερωμένης στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ημέρα & Ώρα: Παρασκευή της Διακαινησίμου,

25 Απριλίου 2025

17:30 – Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Φανερωμένης 18:30 – Παραδοσιακός χορός «Καγκελάρης» στην Κεντρική Πλατεία Παπαδατών

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!