Ο θεατρικός μονόλογος του Άγγελου Ανδρεοπούλου, για τη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, επανέρχεται στο θέατρο ΚΥΚΛΟΣ, για μια μοναδική παράσταση! Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 21:00.

Η παράσταση, που σκηνοθέτησε με μαεστρία ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, αφού περιόδευσε, τη σεζόν 2022-2023, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, όπως Τήνο ( όπου έκανε και την πρεμιέρα της ), Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ερμιόνη, επανέρχεται στο θέατρο ΚΥΚΛΟΣ, έχοντας αποσπάσει ήδη υμνητικές κριτικές από τους θεατές, αρκετοί εκ των οποίων παρακολούθησαν περισσότερες, από μία, φορές την παράσταση, αλλά και από τους κριτικούς, τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος.

Το έργο αναφέρεται στη ζωή του σημαντικότατου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλέπα, έχοντας ως εφαλτήριο το ψυχιατρείο της Κέρκυρας, στο οποίο νοσηλεύτηκε για 14 χρόνια και το οποίο αποτελεί την αφετηρία των ταξιδιών του μυαλού του. Μέσα απ αυτά βρισκόμαστε στα παιδικά του χρόνια στην Τήνο, στην Αθήνα του 18ου αιώνα, όπου σπούδασε και αργότερα μεγαλούργησε, χαρίζοντας μας σημαντικότατα έργα, όπως η γνωστή σε όλους Κοιμωμένη, ο Σάτυρος, η Μηδεια… αλλά και στο Μόναχο, όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του και κατάφερε να εδραιωθεί σημαντικά, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις… για να επανέλθουμε στην Τήνο, σημαντικό σταθμό της ζωής του… πριν το ψυχιατρείο… μετά το ψυχιατρείο και να οδηγηθούμε μέσα από όλα αυτά τα μονοπάτια στη λύτρωση και την ανάταση ψυχής, που μόνο ένας σπουδαίος άνθρωπος και καλλιτέχνης μπορεί να νιώσει και να βιώσει στο έπακρο.

Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, ο Γιώργης Κοντοπόδης μας καλεί να βυθιστούμε στην ψυχοσύνθεση του σημαντικού γλύπτη, μέσα στα ογδόντα λεπτά που κρατάει η παράσταση και μας μεταφέρει όλες τις αναζητήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου αυτού, η ζωή του οποίου μοιάζει πολλές φορές με μυθιστόρημα και αποτελεί το παράδειγμα της φράσης ΄΄ποτέ δεν είναι αργά΄΄…

Η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στο σημαντικότατο Έλληνα γλύπτη αλλά και άνθρωπο, που τόσο ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των ΄΄πιστεύω΄΄ του αλλά κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος της ζωής του σταθερός σε αυτά. Στο πλαίσιο του αφιερώματος της παράστασης στον μεγάλο καλλιτέχνη, ο Κοιμώμενος Χαλεπάς, παρουσιάστηκε στις 24 Αυγούστου ( ημέρα γεννήσεως του Γιαννούλη Χαλεπά ), στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του, στον Πύργο Τήνου, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Πανέρμος – Γιαννούλης Χαλεπάς, με την αυλή κατάμεστης από κόσμο , που μετά το πέρας της παράστασης, ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα, επιβραβεύοντας τους συντελεστές για το αποτέλεσμα.

Ο Γιωργης Κοντοποδης, μετά το πέρας της παράστασης, ενδεδυμένος ακόμη με το ρούχο του ρόλου, και μετά τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου του Πνευματικού κέντρου, φωτογραφήθηκε μέσα στο σπίτι του Γιαννουλη Χαλεπά.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θέατρο ΚΥΚΛΟΣ
Αραβαντινού 14, 45444
ΤΗΛ 26511 81480

Ημέρα και ώρα παράστασης: Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων : 14 ευρώ, 12 ευρώ ( φοιτητικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. )

Προπώληση
https://www.ticketservices.gr/event/periodeia-koimomenos-xalepas-o-salos-agios/

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!