Το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, αλλά και η μοναδική ερμηνεία του Δημήτρη Μπάση δημιούργησαν μια μοναδική βραδιά για τους χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών, που το βράδυ της Πέμπτης (31/08/2023) ανηφόρησαν στο λόφο «Καστρί» στον αρχαιολογικό χώρο Πασσαρώνας για τη συναυλία που διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Το μαγευτικό σκηνικό που δημιουργεί η Αυγουστιάτικη πανσέληνος και η ανταπόκριση του κόσμου καθιστούν τη μουσική εκδήλωση που οργανώνει κάθε χρόνο, ο δήμος Ζίτσας στον αρχαιολογικό χώρο Πασσαρώνας, κορωνίδα των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων.
Ο Δημήτρης Μπάσης και η ταλαντούχα Καλλιόπη ανεβαίνοντας στη σκηνή ξεσήκωσαν το κοινό με την ερμηνεία τους προσφέροντάς του, ένα μουσικό ταξίδι ξεχωριστής διασκέδασης με τραγούδια λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει καθιερώσει το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους , μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Αποτέλεσε δε, την κορυφαία διοργάνωση για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα του «θλιμμένου» φεγγαριού (δεύτερη Πανσέληνος) του φετινού Αυγούστου.
Τη βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού Γεώργιος Ράδος καλωσορίζοντας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, τους καλλιτέχνες και το πολυπληθές κοινό. « Την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση που αποτελεί την κορωνίδα των πενήντα και πλέον καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Ζίτσας. Ευχαριστώ πολύ τους εργαζόμενους του Δήμου που υπερέβαλαν εαυτό και με τη δική τους ουσιαστική συνδρομή πραγματοποιήσαμε πληθώρα εκδηλώσεων που απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράδος ευχαριστώντας παράλληλα την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και έχει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!