Το Σωματείο Βιολογικών Μελισσοκόμων Ελλάδας (ΣΒΜΕ) πραγματοποίησε πρόσφατα τις εκλογές του.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώθηκε ως εξής:

 

Πρόεδρος: Βήρος Κυριάκος

Αντιπρόεδρος: Λουκέρης Ορέστης 

Γενικός Γραμματέας: Αθανασιάδης Γεώργιος 

Ταμίας: Κατσένιος Ιωάννης 

Σύμβουλος: Βαμβακάς Κωνσταντίνος

 

Στη μέχρι σήμερα δράση του το Σωματείο με τη συστηματική του εργασία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη των προβλημάτων της βιολογικής μελισσοκομίας με τις συνεχείς και στοχευμένες παρεμβάσεις του κατά τις συναπτές συνδιασκέψεις με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ και τους συναρμόδιους φορείς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταγραφή, ανάλυση, ανάδειξη και κοινοποίηση των παγίων και μη προβλημάτων, καθώς και τη ζωτικής σημασίας συμβολή του Σωματείου στην κατεύθυνση εξεύρεσης βιώσιμων προτάσεων και λύσεων αναφορικά με τη στήριξη της βιολογικής μελισσοκομίας και του βιολογικού μελισσοκόμου.

 

Για τα μέλη του κατάφερε να μελετήσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρουμε την ανάλυση του κεριού με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, καθώς και την επιστροφή του χρηματικού ποσού μέσω της Δράσης 4.1 του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος. Ακόμα, την έρευνα για το ισχύον καθεστώς για το βιολογικό κερί εντός Ευρωπαϊκών συνόρων με σπουδαία ευρήματα, την εξασφάλιση της χαμηλότερης δυνατής τιμής αναφορικά την απαιτούμενη αμοιβή του γεωτεχνικού για την ένταξη στο πρόγραμμα βιολογικής.

 

Καλούμε τους πιστοποιημένους βιολογικούς μελισσοκόμους να εγγραφούν στο Σωματείο, να ενώσουν τη φωνή τους με αυτήν της Κοινότητάς μας και να συνεισφέρουν ενεργά με τις απόψεις τους στη διαμόρφωση ισχυρών και σφαιρικών θέσεων προς όφελος των ιδίων, αλλά κυρίως της ίδιας της Βιολογικής Μελισσοκομίας.

 

Το νέο ΔΣ εύχεται καλές παραγωγές σε όλους!

Με εκτίμηση
Σωματείο Βιολογικών Μελισσοκόμων Ελλάδας

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!