Τον πολιούχο του Άγιο Απόστολο Βαρνάβα γιορτάζει το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου ο Λούρος με θρησκευτικές εκδηλώσεις στο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στην “καρδιά” του παραποτάμιου δάσους με τα υπεραιωνόβια δέντρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Δήμος Πρέβεζας τη  Δευτέρα  10 Ιουνίου , παραμονή της γιορτής στις 19:00 θα ψαλεί πανηγυρικός Εσπερινός,  ενώ την Τρίτη  11 Ιουνίου ώρες 7:00-10:30 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Επίσης ο  Δήμος και οι τοπικοί σύλλογοι  θα προσφέρουν  κεράσματα στους πιστούς.

Η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα (θεμελιωτής και ιδρυτής της Εκκλησίας της Κύπρου και ένας από τους εβδομήντα Αποστόλους) γιορτάζεται στις 11 Ιουνίου. Αποτελεί δε τον πολιούχο του Λούρου, ενώ ο ναός του είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και ο δεύτερος ανά την Χριστιανοσύνη.

Η εκκλησία, χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικό μνημείο από το 1997, είναι κτισμένη το 1833 σε θέση παλαιότερης (πιθανότατα του 12ου αιώνα) και βρίσκεται σε μια πανέμορφη προστατευόμενη λόγω της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχή, αποτελώντας πόλο έλξης για προσκυνητές και από  όμορους Δήμους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!