Τρεις τελευταίες παραστάσεις για το έργο “Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά και visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη την Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου στις 9 το βράδυ. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο  6974865401.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ζευγάρι απομονωμένο στην εξοχή. Εκείνος πεζογράφος. Σε δημιουργική κρίση. Κάποτε φέρελπις. Στην πορεία εμπορευματοποίησε τη γραφή του. Κατέληξε ευπώλητος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κριτικός λογοτεχνίας. Συχνά πικρόχολη και επιθετική. Ακόμα κι εναντίον του. Ο γάμος έχει κλονιστεί. Η βεράντα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κύρια αιτία η φυγή της κόρης. Ως αντίδραση στη μικροαστικοποίησή τους εκείνη γίνεται φωτορεπόρτερ ακτιβίστρια. Και ξαφνικά εισβάλλει στην βεράντα τους μια πρόσφυγας. H εξέλιξη  καταιγιστική.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

 

Ο Λυγμός των σκυλιών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα Ιωάννινα στο Θέατρο Actina. Πρόκειται για ένα κείμενο ιδιαίτερο, δυνατό, ρεαλιστικό, επίκαιρο, με πολλές αναγνώσεις και με κάποια στοιχεία υπερρεαλιστικά. Τα θέματα που ο συγγραφέας θίγει, θέματα επίκαιρα όπως το κύμα των προσφύγων, πόλεμοι που μαίνονται γύρω μας και μέσα μας, μια κοινωνία αλλοτριωμένη, άνθρωποι που παλεύουν με τους φόβους τους, τις ενοχές τους, να κρατηθούν από κάτι, σχέσεις που καταρρέουν, η κοινωνία που καταρρέει,  ένα δυστοπικό περιβάλλον, η εξουσία που καταλύει κάθε τι ανθρώπινο που πάει να γεννηθεί, οι μνήμες που ανατροφοδοτούν το παρόν και μπλέκονται όλα μαζί, όλα αυτά δημιουργούν το εφαλτήριο για μια παράσταση που μιλά κατευθείαν στον σημερινό θεατή. Χτίζοντας ένα ερμηνευτικό σύμπαν που αποτελείται από τρεις χαρακτήρες οι οποίοι κουβαλάνε ο καθένας τους το δικό τους πολιτισμό, καθώς και ένα σκηνικό περιβάλλον με την χρήση σύγχρονων μέσων, visual effects, αγκαλιάζοντας το μουσικά, δημιουργήσαμε μια πολυδιάστατη παράσταση που μας μεταφέρει απο το ρεαλιστικό στο υπερρεαλιστικό και αντίστροφα, όπως αντίστοιχα και σε μια πορεία προς τον εσώτερο κόσμο μας.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γεωργούλας, Άννα Παπανικολάου, Αθηνά Τσικνιά

Visual effects, promo video, photos, poster: Κωστής Εμμανουηλίδης

Επιμέλεια κίνησης: Ελεονώρα Ηλία

Βοηθός σκηνοθέτη: Απόστολος Τζίμας

Επιμέλεια σκηνικού: Δέσποινα Ναυρόζογλου

Επιμέλεια μουσικής, κοστουμιών: Αθηνά Τσικνιά

Χειρισμός κονσόλας φωτισμού/ήχου/visuals: Δάφνη Πουρναρά

Μακιγιάζ: Μαίρη Κασιούμη

Κατασκευές σκηνικού: Άκης Μάστακας

Φωνή εκφωνητή: Γιώργος Τσαντίκος

Μακιγιάζ: Μαίρη Κασιούμη

Παραγωγή: Θέατρο Actina

Εκτέλεση παραγωγής: Αθηνά Τσικνιά

 

INFO

Παραστάσεις: 10, 11,12 Μαΐου 2024

Έναρξη: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 13€, μειωμένο 10€ (ΑΜΕΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65)

Κρατήσεις: 6974865401 / 6972339675

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Actina, Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, more.com

https://www.more.com/…/o-lygmos-ton-skylion-tou-gianni…/

 

 

Αθηνά Τσικνιά – ΘΕΑΤΡΟ ACTINA

Ταχυδρομική διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Ιωάννινα, 45221

www.theatroactina.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr / tsika-tsika@hotmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974865401 / 2651300892

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!