Προσωπικό μήνυμα για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές εξέδωσε ο Μάριος Κάτσης, πρ. Bουλευτής Θεσπρωτίας, μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά: Στην επικείμενη μάχη των Ευρωεκλογών στις 9 του Ιούνη, δηλώνω Παρών.

Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά ιστορική αλλά και κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, που απαιτεί αποφασιστική δράση και εγρήγορση. Με τον κίνδυνο της ακροδεξιάς να απειλεί τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και την κοινωνική συνοχή να διαρρηγνύεται ολοένα και περισσότερο και τις ανισότητες να διευρύνονται, κανείς και καμία απέναντι στα δεδομένα αυτά δε μπορεί να μείνει απαθής.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, η οικονομία, το κράτος δικαίου και οι δημοκρατικοί θεσμοί, επιλέχθηκα σε μια πρωτοπόρα για πολιτικό κόμμα εσωτερική διαδικασία προκριματικών εκλογών βάσης, ώστε τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, να καταρτίσουν εκείνα το ψηφοδέλτιο που θα δώσει τη μάχη, αυτή την κρίσιμη περίοδο. Σε ότι με αφορά δε, θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις για να είμαι στην πρώτη γραμμή, με τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση από τη δύναμη των μελών και των φίλων του κόμματος, μια δύναμη που θα δώσει ώθηση και στη συνέχεια.

Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από μικρούς αλλά και μεγάλους συλλογικούς αγώνες, προσπάθησα να τιμήσω με κάθε δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον, χωρίς αστερίσκους και σκιές. Ως Βουλευτής Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2023, ως Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Κυρίως όμως, ως ένας απλός και ενεργός πολίτης, που λειτούργησα και λειτουργώ με γνώμονα τις δημοκρατικές αξίες εντός μιας ισχυρής και προοδευτικής πλειοψηφίας, απέναντι σε κάθε είδους αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές πολιτικές και πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι ευρωεκλογές λοιπόν, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε. Να δημιουργήσουμε το πρώτο ρήγμα αμφισβήτησης, στην αλαζονεία και την πολιτική παντοδυναμία του 41%. Να βάλουμε την χώρα μας, την Ελλάδα, στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων, στη σωστή πλευρά της ιστορίας, να δώσουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες περηφάνια, προοπτική και ελπίδα.

Μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω και να δραστηριοποιούμαι στην Ήπειρο, σε μία από τις φτωχότερες, αν όχι την πιο φτωχή, περιφέρειες της Ευρώπης. Γνωρίζω λοιπόν βιωματικά τι σημαίνουν οι ενδοευρωπαϊκές ανισότητες: στον πρωτογενή τομέα, στις υποδομές, στις μεταφορές, στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στην απουσία της νέας γενιάς από την περιοχή. Ανισότητες που ενισχύονται κατακόρυφα από την ανυπαρξία της χώρας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και αστείρευτες δυνάμεις, σημαντικές δηλαδή δυνατότητες σε εθνικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. Η τεκμηριωμένη διεκδίκηση, η ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων για να αναδειχτούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ώστε η χώρα και η Ήπειρος, να σταματήσουν να είναι ουραγοί σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς και αναπτυξιακούς δείκτες της Ε.Ε. Ώστε η μάκρο-περιφέρεια του Ιονίου και της Αδριατικής πρωτοστατήσει στις εξελίξεις και τις συνεργασίες στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Ήπειρος και η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσουν. Και πάνω και πρώτο από όλα, η αναγκαιότητα στήριξης της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να σταματήσει επιτέλους η συρρίκνωση του κράτους δικαίου που πληγώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας και την ποιότητα της ίδιας της Δημοκρατίας, εκεί που γεννήθηκε.

Σε αυτή την εκλογική μάχη δηλώνω παρών, και σας ζητώ να συνταχθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, να κάνουμε μαζί το πρώτο αποφασιστικό βήμα που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο, γιατί το αξίζουμε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!