Μετά τις sold out παραστάσεις του χειμώνα, που παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, η Ομάδα Τέχνης «Υφάδι» και ο Αθλητικός Σύλλογος Βόλεϊ «Γιάννενα» παρουσιάζουν την κωμωδία «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου», σε σκηνοθεσία Νικόλαου Τζοβάρα, στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. (Φρόντζου) την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21:30.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας ιδιωτικός υπάλληλος, ο Θεόδωρος Γιώτης, καταπιέζεται και περιφρονείται από τους συναδέλφους και την οικογένειά του. Μόνος του φίλος, ο θυρωρός της πολυκατοικίας, με τον οποίο συζητούν, πίνουν και παίζουν ΠΡΟ-ΠΟ. Μετά από επανειλημμένες ήττες, ο Γιώτης παρουσιάζεται ως ο υπερτυχερός του δελτίου με τα 182 εκατομμύρια. Με αυτή την εξέλιξη οι συμπεριφορές όσων των απαξίωναν αλλάζουν άρδην. Τι θα συμβεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια και ξεσκεπαστεί το μυστικό;

Μια σαρκαστική κωμωδία για το δράμα του ανθρώπου, που το πάθος του για τα πλούτη, γίνεται αρρώστια και φτάνει στον παροξυσμό και την παρανομία. Μέσα από κωμικές σκηνές, ευτράπελα, ρεαλιστικές συγκρούσεις και πικρές αλήθειες σκιαγραφείται η σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ο μύθος οδηγείται σε μια ουσιαστική λύτρωση. Μια ωδή στην ανθρώπινη απληστία με φιλοσοφικές καταλήξεις. Ένας βαθύς σαρκασμός της κρυφής σκέψης, της υποσυνείδητης επιθυμίας που υποβόσκει στα έγκατα της ψυχής όλων, να αποκτήσουν χρήματα, πολλά χρήματα. Ένα έργο πέρα για πέρα ηθογραφικό με πολλά ψήγματα ανθρωπιάς που κάνει εις βάθος ψυχανάλυση χαρακτήρων με αιχμηρό και διεισδυτικό βλέμμα. Την ιστορία του αυτή, ο Μανόλης Κορρές, τιτλοφορεί χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο μύθο του Μίδα.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η «Ομάδα Τέχνης Υφάδι» είναι η εξέλιξη ενός οράματος, μιας ανήσυχης ομάδας ανθρώπων που οραματίστηκαν μια κοινή πορεία αναζήτησης μέσα από την τέχνη. Το 2019 δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη ερασιτεχνική ομάδα τέχνης που κάθε χρονιά παρουσιάζει παραστάσεις επαγγελματικού επιπέδου, με μεγάλη απήχηση και διθυραμβικές κριτικές. Φέτος, η ομάδα εγκαινιάζει την Κεντρική Σκηνή της με την πρώτη παράσταση με ενήλικες ηθοποιούς, ανεβάζοντας το θεατρικό έργο «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου».

Ο σκοπός της ομάδας, ήταν και παραμένει να αφήνει το αποτύπωμά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, προσφέροντας θεατρικές παραστάσεις στο απαιτητικό κοινό της, ενώ παράλληλα δίνει βήμα έκφρασης σε όσους αγαπούν το θέατρο. Η ομάδα έχει ιστορικό συνεργασιών με φορείς όπως το Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» και τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Ειρήνη Γκούρα, Αγνή Δρίμτζια, Δημήτρης Θωμάς, Σίμος Κοντοδήμας, Γιάννης Κυριαζής, Νίκη Λώλη, Νίκος Μανούσης, Βάια Ρούντου, Ευγένιος Τασιούλας.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νικόλαος Τζοβάρας

Σκηνικά: Νικόλαος Τζοβάρας

Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Θωμάς

Κοστούμια: Νικόλαος Τζοβάρας, Νάνσυ Βάτσου

Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τζοβάρας

Παραγωγός: Κωνσταντίνος Υφαντής

Διεύθυνση Παραγωγής: Λεμονιά Θωμά

Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Βάτσου

Trailer-Αφίσα: Νικόλαος Τζοβάρας, Γιώργος Τζοβάρας

Παραγωγή: Α.Σ. Γιάννενα & Ομάδα Τέχνης «Υφάδι»

 

Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά (Χωρίς Διάλειμμα)

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό: 8€

Μειωμένο (ΑμεΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Φοιτητές, Παιδιά άνω των 12): 5€

 

* Η είσοδος για τα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι ελεύθερη.

* Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα συσσίτια του Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

 

Σημεία Προπώλησης:

Βιβλιοπωλείο «Αίθρα» (Χαριλάου Τρικούπη 40)

Βιβλιοπωλείο «Γραμμή» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 124)

Οπτικά «ΜΑΝΘΟΣ» (Αβέρωφ 16)

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!