Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, το «STAGES A/LIVE». Την Κυριακή 9 Μαΐου, στις 23:00, ο Μικρός Κλέφτης έρχεται στο «STAGES A/LIVE» ζωντανεύοντας τη σκηνή του WE στη Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους πιο συνεπείς δισκογραφικά και παραγωγικούς MCs της εγχώριας ραπ σκηνής ανεβαίνει στην ψηφιακή σκηνή του Onassis Channel στο YouTube για να μας χαρίσει ένα live γεμάτο από την αυτοσχεδιαστική του ικανότητα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει σε αυτόν, κινηματογραφημένο από τον Χρήστο Σαρρή.

Το να είσαι MC σημαίνει να εμπνέεις το πλήθος τραγουδώντας με ιδιαίτερο χαρακτήρα στίχους με εξίσου ιδιαίτερο νόημα. Όμως, το να θεωρείσαι ένας από τους καλύτερους MCs από μια μεγάλη μερίδα του ελληνόφωνου χιπ χοπ κοινού είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να κατακτήσεις.

Ο Μικρός Κλέφτης (ΜΚ) είναι βετεράνος του είδους, με είκοσι και πλέον χρόνια πίσω από το μικρόφωνο και άπειρες sold-out συναυλίες, ενώ έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά MCs να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη ραπ, παραμένοντας ταυτόχρονα πάντα επίκαιρος και φρέσκος. Διάσημος για τον ξεχωριστό τρόπο που φτιάχνει ρίμες, αλλά και για τα πηγαία freestyle skills του, που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό στις ζωντανές εμφανίσεις του, ο Μικρός Κλέφτης είναι ένας από τους πρώτους MCs που έφεραν το χιπ χοπ στη βόρεια Ελλάδα.

Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική στη Θεσσαλονίκη το 1999 και παραμένει ενεργός στον ίδιο βαθμό μέχρι και σήμερα, γεγονός που αντανακλάται στην ευρεία απήχηση που έχει κάθε κυκλοφορία του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος τριών θρυλικών ραπ συγκροτημάτων της γενιάς του: τα Βόρεια Αστέρια, τα Ανάποδα Καπέλα και οι Άλυτοι Γρίφοι είναι σχήματα με τα οποία κυκλοφόρησε συνολικά 8 άλμπουμ, ενώ η σόλο δισκογραφία του μετράει ήδη 8 σπουδαίες κυκλοφορίες, με πιο πρόσφατη το άλμπουμ του 2018, «Βασιλιάδες του Τίποτα».

Ο εναλλακτικός urban πολυχώρος WE, σε ένα ιστορικό, εγκαταλελειμμένο κτίριο της Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε έως σήμερα κάποιους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής ραπ, πανκ και ροκ σκηνής. Άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2015 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Το «STAGES A/LIVE» είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος.
Το βίντεο θα μείνει διαθέσιμο έως 31.07.2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία: https://www.onassis.org/el/news/stages-alive-present-mikros-kleftis-at-we

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!