Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Ναθαναήλ με εκπροσώπους του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Σημαντικό βήμα για την περιβαλλοντική προστασία και την αναπτυξιακή συνεργασία στην περιοχή αποτελεί η ένταξη του Δήμου Δερόπολης στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Ναθαναήλ με εκπροσώπους του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Δερόπολης (στους Γεωργουτσάτες) ανάμεσα στον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Ναθαναήλ και τους εκπροσώπους του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, με σκοπό την ενίσχυση των κοινών οικολογικών και αναπτυξιακών δράσεων στην περιοχή.

Ο Μητροπολίτης, που δείχνει οικολογικές ευαισθησίες, ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του Πανελληνίου Συνεδρίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που είχε διεξαχθεί νωρίτερα για δύο ημέρες στο ακριτικό Δελβινάκι.

Μεταξύ αυτών ήταν και η ομόφωνα αποδεκτή ένταξη του Δήμου Δερόπολης ως πλήρους μέλους στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη.

Η εξέλιξη αυτή επισφραγίζει στην πράξη ότι το Πωγώνι της Ελλάδας και το Πωγώνι της Αλβανίας αποτελούν μία ενιαία οικογένεια, την οποία ενώνουν άρρηκτοι ιστορικοί, πολιτισμικοί δεσμοί και ένα κοινό φυσικό οικοσύστημα γύρω από τη λεκάνη του Αώου.

Και συνιστά ένα τεράστιο αναπτυξιακό και θεσμικό βήμα για τον Δήμο της Δερόπολης. Μέσω της ισότιμης συμμετοχής του στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, αποκτά πλέον άμεση πρόσβαση σε πολύτιμη τεχνογνωσία, επιστημονικά εργαλεία περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθώς και τη δυνατότητα σχεδιασμού και διεκδίκησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την προστασία των υδάτων και των οικοσυστημάτων.

Να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Αλβανίας κάνει ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, γιατί θεωρεί ότι το οικολογικό ζήτημα είναι ηθικό ζήτημα. Η οικολογική κρίση καθρεφτίζει την εσωτερική μας κρίση. Στην αφετηρία της βρίσκεται η επιθυμία του ανθρώπου για αυτοθέωση.

Καταδυναστεύουμε τη φύση, την κακομεταχειριζόμαστε, την βιάζουμε, την κάνουμε κόλαση και μέσα σ’ αυτή την κόλαση βασανιζόμαστε και εμείς. Αν αλλάξουμε εμείς, όλα θα αλλάξουν. Δεν φταίνε μόνο οι εξωτερικές αφορμές, αλλά και οι εσωτερικές διαθέσεις.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google