Μέσω χριστουγεννιάτικης Εγκυκλίου, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος εφιστά την προσοχή των πιστών προκειμένου να τηρούν όλα τα προστατευτικά μέτρα απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας  του κορωνοϊού. Μάσκες, τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους και επίδειξη αυξημένης προσοχής είναι όσα μέτρα, έως τώρα, ήταν προβλεπόμενα και εν πολλοίς, αυτονόητα.

Με την παρούσα Εγκύκλιο, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων προχωρά και σε ένα νέο μέτρο, άγνωστο έως σήμερα, το οποίο και σίγουρα θα συζητηθεί: οι πιστοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες, καλούνται να τηλεφωνούν στους κατά τόπους Ι. Ναούς και να κάνουν «κράτηση», αν θέλουν να συμμετάσχουν στα τελετουργικά τελούμενα!

Με αυτόν τον τρόπο, όπως λέει, οι πιστοί θα εξασφαλίσουν θέση και θα γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους, αποφεύγοντας το συνωστισμό.

Ακόμα, ζητά από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία. «Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του. Όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη», υπογραμμίζει.

Σε άλλο σημείο τονίζει πως «όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών. Χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδερφών μας. Με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας».

Κλείνοντας, ευχαριστεί θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την υπεύθυνη στάση τους κατά την περίοδο της πανδημίας, παρακαλώντας τους συγχρόνως να συνεχίσουν µε την ίδια υπευθυνότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε ακολουθήσει την ίδια διαδικασία και πέρυσι την ημέρα των Θεοφανίων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!