Με ένα αφιέρωμα στην συμβολή των δημοσιογράφων στο έπος του 1940 αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου το νέο, 66ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων “Επί του… περιστυλίου!”.

Ειδικότερα το αφιέρωμα στηρίζεται στο περιεχόμενο της συλλεκτικής έκδοσης που κυκλοφόρησε πρόσφατα, από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής, με τίτλο «1940-1944: Η αντίσταση και ο αγώνας των δημοσιογράφων για την ελευθερία».

Από το υλικό αυτό αναδημοσιεύουμε το άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Κιάου με τίτλο «Ο πρώτος νεκρός δημοσιογράφος του μετώπου και η διαιώνιση των ιδανικών της Αντίστασης

από τους δημοσιογράφους», καθώς και αποσπάσματα από τα σχετικά άρθρα των δημοσιογράφων Αλέξη Παπαχελά, Μαρίας Καρχιλάκη, Αντώνη Σρόϊτερ, Γιώτας Αντωνοπούλου, Στρατή Αγγελή και Χρήστου Νικολαΐδη. Επίσης αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα Ερανιστής μια ανθρώπινη ιστορία που εκτυλίχθηκε στην γερμανοκρατούμενη Ήπειρο με έναν αιχμάλωτο Ρώσο αξιωματικό.

Στα περιεχόμενα του τρέχοντος τεύχους περιλαμβάνεται επίσης όλη η τελευταία δραστηριότητα του Κοινοβουλίου και ειδικότερα ρεπορτάζ για:

 

Την παρουσίαση του προσχέδιου του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Την μετάβαση σε προϋπολογισμό επιδόσεων.
Τα μέτρα για πληγέντες στην Θεσσαλία.
Τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων.
Την ίδρυση Εθνικού Φορέα Οδικής Ασφάλειας.
Την εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Τα μέτρα για την προστασία των δασών.

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας κυριαρχούν οι συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα και της Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Ντόρας Μπακογιάννη με Πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!