Ο Στολισμός των Επιταφίων στην πόλη και τα χωριά της Πρέβεζας

Ο Στολισμός των Επιταφίων στην πόλη και τα χωριά της Πρέβεζας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σε κλίμα κατάνυξης, στολίστηκαν οι επιτάφιοι σε εκκλησίες της περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Επιτάφιος στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

Από την Κρυοπηγή έως και τον Γαλατά από άκρη σε άκρη του νομού, γυναίκες και παιδιά τήρησαν φέτος το έθιμο του στολισμού ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το βράδυ χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, στον προαύλιο χώρο των ναών, θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου.

Επιτάφιος στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, η Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα.

Επιτάφιος στην Νέα Σινώπη Πρέβεζας

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας από τους πιστούς τόσο εντός, όσο και εκτός του ναού.

Επιτάφιος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στην Πρέβεζα

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google