Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου την Δευτέρα 11/07/22  παρουσίασε τη μουσικο-χορευτική παράσταση:

«εδώ είν’ αλώνι για χορό κι αέρας για σεργιάνι»

Η δράση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2022» υποστηρίζοντας  την Ανακουφιστική Μονάδα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

  • Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Θεσπρωτίας και της Φλώρινας με χοροδιδάσκαλο τον  Φούντζουλα Γεώργιο

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, μας  τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω σύλλογοι, οι οποίοι και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τις ακόλουθες περιοχές:

  1. Λαογραφικός – πολιτιστικός όμιλος Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη “ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ” με χορούς από την περιοχή της Λευκάδας με χοροδιδάσκαλο τον Δημόπουλο Κωνσταντίνο.
  2. Χορευτικό & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Οι Κύκλες» με χορούς από την περιοχή της Κώ με χοροδιδάσκαλο τον Φούντζουλα Γεώργιο.
  3. Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης «Χοροέκφραση» με χορούς από την περιοχή της Δυτικής Θράκης με χοροδιδάσκαλο τον  Βασιλικόπουλο Παναγιώτη.

Συνόδευσαν οι μουσικοί:

  1. Πλαστήρας Ηλίας: Κλαρίνο, φλογέρα & τραγούδι
  2. Κωνσταντής Δημήτρης: Λαούτο & τραγούδι
  3. Γκόγκος Γιώργος: Βιολί
  4. Ζώης Διονύσης: Κρουστά

Χρησιμοποιήθηκαν φορεσιές από τα βεστιάρια: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ: Κατερίνα Βάλβη – Νίκη Αγιασματζή   και από τον Χορευτικό & Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κο Κιούση Δημήτριο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης του Συλλόγου μας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!