Ο Θεσπρωτός δικαστής Δημήτριος Μάκος προήχθη σε Πρόεδρο Εφετών

Ο Θεσπρωτός δικαστικός Δημήτριος Μάκος, με καταγωγή από το Βαβούρι Φιλιατών, προήχθη σε πρόεδρο Εφετών.

Ο Θεσπρωτός δικαστής Δημήτριος Μάκος προήχθη σε Πρόεδρο Εφετών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σε Πρόεδρο Εφετών προήχθη ο Θεσπρωτός (από το Βαβούρι Φιλιατών) ικανότατος δικαστικός Δημήτριος Μάκος του Προκοπίου, μέχρι τώρα Εφέτης Αθηνών.

Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, ήταν μια οφειλόμενη αναγνώριση της προσφοράς του στο Δικαστικό Σώμα από διάφορες θέσεις επί πολλά χρόνια, καθώς υπηρετεί τη δικαιοσύνη με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα, έχοντας -και τιμώντας την- την βαριά και πολύτιμη κληρονομιά από τον πατέρα του Προκόπη Μάκο που είχε φτάσει ως το βαθμό του αρεοπαγίτη (διακεκριμένος και εξαιρετικός δικαστικός, στο εισαγγελικό σώμα, είναι και ο αδελφός του Ματθαίος Μάκος).

Σύμφωνα με τους συγχωριανούς του, αλλά και συναδέλφους του στον δικαστικό χώρο, είναι ένα έντιμο και ευγενές πρόσωπο, με πολύ καλή γνώση της νομολογίας, που νοιάζεται αληθινά για ό,τι είναι δουλειά του και το κάνει και με το χρέος, που απορρέει από την ιδιότητά του, αλλά και με το ωραίο και αληθινό συναίσθημα της ανθρωπιάς.

Και αυτός ο αρμονικός συνδυασμός, καθήκοντος και ανθρωπισμού, που δεν είναι διαζευκτικός, αλλά συζευκτικός, στην άσκηση των υποχρεώσεών του, είναι που τον ξεχωρίζει.

Με τη λιτή και αψεγάδιαστη συμπεριφορά του έχει κατορθώσει να κερδίσει τη συμπάθεια του νομικού κόσμου, αλλά και των πολιτών, που τον θεωρούν ένα πολύ σοβαρό και δίκαιο δικαστή, o οποίος ταυτόχρονα, σε καμία περίπτωση, δεν χάνει τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα.

Είναι ξεχωριστή τιμή για ένα μικρό και ακριτικό τόπο, όπως η Θεσπρωτία, να διακρίνονται σε ανώτατα αξιώματα άνθρωποί της. Μάλιστα ο κ. Μάκος δεν ξεχνά ποτέ το ακριτικό χωριό του.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google