Ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος, σε μια εξομολόγηση ψυχής, γράφει για την απώλεια του διευθυντή φωτογραφίας-σκηνοθέτη Βασίλη Λώλου με τον οποίο μαζί συμπορεύτηκαν για μια εικοσαετία στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna tv, καλύπτοντας κρίσιμα γεγονότα στα Γιάννενα, την Ήπειρο και κυρίως στην ταραγμένη Αλβανία.

«Όταν έρχεται αυτή η δαιμονισμένη ώρα, όσο και αν την περιμένεις, σε πνίγουν οι αναμνήσεις αλλά και μύχιες σκέψεις ενοχής που δεν μπόρεσες να προσφέρεις απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στο πιο πολύτιμο συνεργάτη και φίλο. Είναι αυτή η καταραμένη αρρώστια που χτυπά συνήθως μόνο τους ξεχωριστούς, λες και τους τιμωρεί για την καλοσύνη τους, επιμένει, σε καθηλώνει σ’ ένα κρεβάτι νοσοκομείου και σου παίρνει την ελπίδα κάθε φορά που προσεύχεσαι να μην ξαναδείς τις άσπρες ποδιές. Και όσο κρατά αυτός ο εφιάλτης το φορτίο γίνεται ακόμη βαρύτερο για την Τζένη, την Μαρία και την Χριστιάνα. Δουρούτη, Ρίο επί μήνες. Ξένος σ’ ένα ξένο περιβάλλον, για τον άνθρωπο που δεν μου σχολίασε ΠΟΤΕ τι έκανε ο διπλανός/η του! Χιλιάδες χλμ ζωής, κυνηγώντας το ρεπορτάζ, απ’ τα χιόνια της Κατάρας, στα … μαγευτικά Τίρανα του ’92.

Το ίδιο άγχος, φόβος, μη μας πάρει μυρωδιά η Σιγκουρίμι, για το που έχουμε κρυμμένες τις κασέτες. Βασίλη Λώλο, κάθε φορά που θα διασχίζω την γέφυρα, θα με κυνηγά η ίδια μελαγχολία, που δεν μπόρεσα να σου προσφέρω την παραμικρή βοήθεια!!!», καταλήγει ο Βασίλης Χήτος.

Ο Βασίλης Λώλος, που σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα, καταγόταν απ’ το Μαντείο Δωδώνης και στην πτώση του καθεστώτος Ενβέρ Χότζα, Ραμίζ Αλία, κάλυψε πρώτος την μετάβαση στη … δημοκρατία με τον κορυφαίο πολεμικό ανταποκριτή του Antenna tv, Νικόλα Βαφειάδη.

Ο Βασίλης, μαζί με τον αλλοτινό συνεργάτη του Νίκο Ιατρού [Mega Channel] κατέστησαν τα Γιάννενα κέντρο τηλεοπτικών ειδησεογραφικών εξελίξεων, καθώς διέθεταν άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ ως εικονολήπτες-διευθυντές φωτογραφίας, κατέγραφαν μοναδικές εικόνες και αποκλειστικότητες σε κρίσιμα γεγονότα που κλήθηκαν να διαχειριστούν και σε μια περίοδο μάλιστα που τα ιδιωτικά «κανάλια» ανταγωνίζονταν λυσσαλέα το ένα το άλλο …

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!