Σε συλλαλητήριο για τον άδικο χαμό του 62χρονου εργάτη στην Αρίστη Ζαγορίου καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων του Νομού Ιωαννίνων την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος καιεύχεται καλή ανάρρωση στον τραυματία.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρεται στο “συνάδελφο Βασίλη”…

Η ανακοίνωση τονίζει: “Στο έργο στο οποίο έχασε την ζωή του ο συνάδελφός μας και τραυματίστηκε σοβαρά ακόμα ένας όπως διαπιστώθηκε από την άμεση παρέμβαση των στελεχών του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας δεν υπήρχε το παραμικρό μέτρο προστασίας για  τις ζωές των συναδέλφων μας.

Ευθύνες για το σημερινό έγκλημα έχουν η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία, η Περιφέρεια Ηπείρου σαν επιβλέπουσα του έργου (προϋπολογισμού 1.800.000ευρώ), το ΣΕΠΕ και η παντελής έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών.

Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι μπροστά στα κέρδη τους, δεν λογαριάζουν τη ζωή των εργατών. Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, το κυνήγι του κέρδους είναι αυτά που οδηγούν στα εργοδοτικά εγκλήματα.

Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και διαχρονικά όλων των προηγούμενων. Είναι όλοι τους υπεύθυνοι για την υποστελέχωση του Σώματος επιθεώρησης εργασίας, είναι όλοι τους υπεύθυνοι για το αντεργατικό οπλοστάσιο που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας, για το χτύπημα του σταθερού εργασίμου χρόνου, την κατάργηση του πενθήμερου, του οχτάωρου, και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!