Η Ομάδα Τέχνης «Υφάδι», παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 21:00 στο Καμπέρειο Θέατρο στα Ιωάννινα. Η παράσταση αποτελεί μέρος της δράσης «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων» του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Ιωαννίνων.

Λίγα λόγια για το έργο

Το θεατρικό έργο που έγραψε το 1952 ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, αναφέρεται αλληγορικά στο πρόσωπο του Οδυσσέα για να πλάσει μια σκληρή σάτιρα με έντονες αλληγορίες για τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Οδυσσέας, ναυαγώντας στην πατρίδα του Ιθάκη, δεν έχει πλέον τίποτα, παρά μόνο τον μεγαλειώδη μύθο γύρω από το πρόσωπό του. Γεμάτος χαμένες ελπίδες και όνειρα αναγκάζεται να γίνει έμπορος του θρύλου του για να απολαύσει την εύνοια και την αποδοχή των συμπατριωτών του. Το οργανωμένο καθεστώς όμως, φαίνεται να γνωρίζει και να οδηγεί τον μύθο καλύτερα από τον πρωταγωνιστή του. Όταν το αστραφτερό κουκούλι σπάσει, ο μύθος διαλύεται, οι ήρωες απομυθοποιούνται, τα ιδανικά γκρεμίζονται και η αθωότητα χάνεται κάτω από το πέπλο του συμφέροντος.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η «Ομάδα Τέχνης Υφάδι» είναι η εξέλιξη ενός οράματος, μιας ανήσυχης ομάδας ανθρώπων που οραματίστηκαν μια κοινή πορεία αναζήτησης μέσα από την τέχνη. Το 2019 δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη ερασιτεχνική ομάδα τέχνης που κάθε χρονιά παρουσιάζει παραστάσεις επαγγελματικού επιπέδου, με μεγάλη απήχηση και διθυραμβικές κριτικές.

Ο σκοπός της ομάδας, ήταν και παραμένει να αφήνει το αποτύπωμά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, προσφέροντας θεατρικές παραστάσεις στο απαιτητικό κοινό της, ενώ παράλληλα δίνει βήμα έκφρασης σε όσους αγαπούν το θέατρο. Η ομάδα έχει ιστορικό συνεργασιών με καλλιτεχνικούς φορείς όπως το Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» και τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Κρυσταλλία Γιωτάκη, Ιωάννα Θωμά, Αναστάσης Θωμάς, Μυρτώ Κίτσιου, Μιχαέλα Κουτσομήρου, Δημήτρης Κυριαζής, Άγγελος Παργανάς, Ελεωνόρα Στράτη, Άρης Τασιούλας, Φραγκίσκος Τασιούλας, Απόστολος Τζιμοτόλης.
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νικόλαος Τζοβάρας
Σκηνικά: Νικόλαος Τζοβάρας
Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Θωμάς
Κοστούμια: Νικόλαος Τζοβάρας, Νάνσυ Βάτσου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τζοβάρας
Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη
Ηλεκτρολόγος: Βασίλης Μπαλάσκας
Διεύθυνση Παραγωγής: Λεμονιά Θωμά
Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Βάτσου
Αφίσα: Νικόλαος Τζοβάρας, Γιώργος Τζοβάρας
Βιντεοσκόπηση: Σοφία Γκόη

Η παράσταση έχει Ελεύθερη Είσοδο.
Κρατήσεις θέσεων: 6937748187

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!