ΟΕΕ: Ο Υπουργός Οικονομικών να δώσει παράταση και να στείλει για μόνιμες διακοπές τον κ. Τσάπαλο!

ΟΕΕ: Ο Υπουργός Οικονομικών να δώσει παράταση και να στείλει για μόνιμες διακοπές τον κ. Τσάπαλο!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Με απαράδεκτες δηλώσεις απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στις φορολογικές δηλώσεις 2024 ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό πλατό του Action24 ο κ. Τσάπαλος ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις πέραν της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Μάλιστα, κατά τα λεγόμενα του, η απόφαση οφείλεται και… στην γκρίνια των γυναικών των λογιστών.

Συγκεκριμένα είπε πως «για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν και διακοπές οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση».

«Έχουμε πάρει την απόφαση συλλογικά η 26η Ιουλίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις φορολογικές δηλώσεις, γιατί πρέπει να τρέξουν επιστροφές φόρων αλλά και γιατί πρέπει να μπούμε σε μία κουλτούρα μη παρατάσεων», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, όσον αφορά την παράταση, τα νούμερα που παρουσίασε ο κ. Τσάπαλος δεν «βγαίνουν» καθώς εκκρεμούν περίπου 700.000 φορολογικές δηλώσεις. Όπως παρατήρησαν οι παρουσιαστές της εκπομπής για να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να υποβάλλονται περίπου 230.000 την ημέρα, ένα νούμερο που είναι αδύνατο να πιαστεί.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την πορεία των δηλώσεων. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσάπαλο, η σύσκεψη δεν θα αφορά το ενδεχόμενο παράτασης.

 

 

Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με αφορμή, τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρου Τσάπαλου, σε τηλεοπτική εκπομπή,  με ομόφωνη απόφασή της εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Την ώρα που πάνω από 800.000 φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν και για να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου είναι αδύνατον….
Την ώρα που ουσιαστικά η διαδικασία υποβολής τους ξεκίνησε πιο αργά από ποτέ…..
Την ώρα που τα στοιχεία-βεβαιώσεις που όφειλαν οι φορείς να αναρτήσουν ώστε να συμπεριληφθούν στις φορολογικές δηλώσεις είτε είναι ελλιπή είτε αναρτήθηκαν χθες (clawback).
Την ώρα που οι λογιστές-φοροτεχνικοί και οι εργαζόμενοί τους νυχθημερόν προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τεράστια πίεση στην ολοκλήρωση των δηλώσεων, προσπαθώντας συνάμα να διορθώσουν τα λάθη του κράτους, με έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Τσάπαλου.

Ο κ. Τσάπαλος σε τηλεοπτική εκπομπή, σε απάντηση στο δίκαιο αίτημα του ΟΕΕ αλλά και όλων των λογιστών-φοροτεχνικών για επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, είπε αυτολεξεί «για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν και διακοπές οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση» και ότι «δεν θα δοθεί καμία παράταση».

Οι δηλώσεις αυτές πέρα του ότι εμπαίζουν, προσβάλουν και εξοργίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, που δίνει και τη ζωή του για να καλύψει δικά τους λάθη και παραλείψεις, θα έπρεπε και να τύχουν της ίδιας αποδοκιμασίας και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Είναι πλέον η ώρα ο Υπουργός να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για μόνιμες διακοπές τον κύριο Τσάπαλο!

 

 

 

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google