«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».
Ανδρέας Κάλβος, Εις Σάμον 1824

Η σημερινή διπλή γιορτή της επετείου έναρξης της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν και παραμένει μία λαμπρή ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

203 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και την εθνική παλιγγενεσία, σύσσωμος ο ελληνικός λαός αποτίνει φόρο τιμής σε όλους εκείνους που δεν ύψωσαν μόνο το λάβαρο της Επανάστασης, αλλά όρθωσαν το ηθικό τους ανάστημα απέναντι στην τυραννία και την δουλεία αιώνων υπό τον οθωμανικό ζυγό.

Οι Έλληνες επαναστάτησαν και νίκησαν, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο Κράτος, μεγάλωσε τα σύνορά της μέσα από διαρκείς αγώνες που μάτωσαν και τις επόμενες γενιές στα πεδία των μαχών και σήμερα, είναι μία ευρωπαϊκή χώρα ελεύθερη, δυνατή, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη, με διακριτό και σημαίνοντα γεωπολιτικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και δη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το επίτευγμα αυτό οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, δυναμώνοντας κι άλλο την πατρίδα μας σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής.

Χρόνια Πολλά, Πάντα Ελεύθεροι!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!