Το όνομα της εταιρείας που θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί ζητά η ΔΟΕ, με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας , καθώς και παράταση    της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

Ειδικότερα η ΔΟΕ ζητά:

Α.  Να δοθεί τώρα περιθώριο 2- 3 ημερών, τουλάχιστον, για να κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις όσων εκπαιδευτικών   επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Β.  Να ανακοινωθεί σε  ποιας εταιρείας αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα η ΔΟΕ κάνει λόγο για  «βεβιασμένη ενέργεια εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ.» που  «φανερώνει, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει οργανωμένος και μελετημένος  σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών όλων των εκπαιδευτικών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο  που επιθυμούν και για την, ουσιαστική, προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υπενθυμίζει στην πολιτική ηγεσία του  Υ.ΠΑΙ.Θ. ότι  «οι σχολικές μονάδες (πλην αυτών της Ειδικής Αγωγής) λειτουργούν με τηλεκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί  δεν είναι αυτονόητο ούτε ότι βρίσκονται στα σχολεία τους ούτε ότι διαθέτουν όλον τον εξοπλισμό ώστε να ανταποκριθούν άμεσα σε τόσο ασφυκτικά χρονικά περιθώρια».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!