Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων των πανεπιστημίων προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις ώστε να διεξαχθούν οι φοιτητικές εξετάσεις και να μη χαθεί το 6μηνο για τους φοιτητές.

Ένα από τα σενάρια που θα εξεταστούν είναι η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Στη σύνοδο των πρυτάνεων, εξ αποστάσεως θα παρέμβει στη σύνοδο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί επίσης στη χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και στους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων, καθώς και στη θεσμική τους απελευθέρωση από το κράτος.

«Εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να μη χαθεί η εξεταστική περίοδος»
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να μη χαθεί η εξεταστική περίοδος, ενώ, για να άρει τις όποιες επιφυλάξεις, ο υπουργός Παιδείας θα καταθέσει σειρά από προτάσεις τεχνικού τύπου που, όπως επισημαίνεται, θα διασφαλίσουν τη διαδικασία.

Οι προτάσεις αυτές φαίνεται να γίνονται αποδεκτές ήδη από κάποια πανεπιστήμια. «Η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων στις σχολές όπου είναι σε εξέλιξη καταλήψεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μη χαθεί το εξάμηνο», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κατσής.

Πότε προβλέπονται οι ηλεκτρονικές εξετάσεις
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις προβλέπονται ρητά όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Ο νόμος προβλέπει ωστόσο ότι την απόφαση λαμβάνουν οι αρχές των ιδρυμάτων, όπως επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!