Σε συνέχεια του αγώνα που δώσαμε 2 μήνες τώρα, απέναντι στο αναίσχυντο ν/σχ της κυβέρνησης, που «δίνει το πράσινο φως» για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα στα Δημόσια Πανεπιστήμια, την Πέμπτη 21/3/24 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην συνεδρίαση του συμβουλίου διοίκησης, προκειμένου να λάβουμε δεσμεύσεις απ’ τη σύγκλητο, ότι δε θα εφαρμοστούν πτυχές του νομοσχεδίου, που αφορούν το Πανεπιστήμιο μας! Αποτέλεσμα του αγώνα που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα ήταν και οι παρακάτω δεσμεύσεις από πλευράς της πρυτανείας

– Παρά την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης για κλεισίματα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κάτι τέτοιο δε θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
– Ακόμη δεν θα προχωρήσει περαιτέρω η εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, δίνοντας έργα σε εργολάβους μέσω ΣΔΙΤ.
– Επίσης υπήρξε δέσμευση πως το επόμενο διάστημα, η πρυτανεία θα διεκδικήσει κονδύλι ώστε να μειωθεί η μηνιαία κάρτα μετακίνησης στις αστικές συγκοινωνίες για τους φοιτητές.

Έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για να μην εφαρμοστεί στην πράξη, το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση! Συνεχίζουμε μέσα απ’ τους φοιτητικούς μας συλλόγους να βάζουμε εμπόδια, να δίνουμε απάντηση στην υποβάθμιση των σπουδών και των δικαιωμάτων μας, με τον αγώνα για σύγχρονες, ολοκληρωμένες, δημόσιες και δωρεάν σπουδές!
Για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας, για φοιτητική μέριμνα στελεχωμένη και εξοπλισμένη για τις ανάγκες όλων
των φοιτητών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!