Δώδεκα εκπαιδευτικοί του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, με κείμενο που υπογράφουν, αναφέρουν το τι έγινε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικού του σχολείου.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν για το περιστατικό τα εξής:

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας από την διεξαγωγή της συνεδρίασης του Συλλόγου Καθηγητών την Παρασκευή 9/2/2024

Την Παρασκευή 9/2/2024 δημοσιεύθηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες του τοπικού τύπου ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών η οποία κατήγγειλε ως “απαράδεκτη και προκλητική” τη συμπεριφορά του Διευθυντή του Σχολείου μας απέναντι σε συνάδελφο εκπαιδευτικό ότι εκκίνησε διαδικασία αξιολόγησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όπως προβλέπονται από το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ορισμένοι από τους συναδέλφους από τους παρόντες στη συνεδρίαση, θεώρησαν ηθικό χρέος να υποστηρίξουν την επιλογή του συνάδελφου εκπαιδευτικού να μη δεχτεί να αξιολογηθεί διαφωνούσε με την συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης. Για το λόγο αυτό έκαναν τρίωρη στάση εργασίας όπως και ο ίδιος ο συνάδελφος εκπαιδευτικός, ακολουθώντας την πρόταση της ΟΛΜΕ για τρίωρη στάση εργασίας σε όσους δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν, τη μέρα και ώρα αξιολόγησής τους.

Οι καθηγητές που ήμαστε παρόντες στη συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών την Παρασκευή 9/2/2024, οφείλουμε να δηλώσουμε, δημοσίως πως δεν υπήρξε καμία απολύτως ένταση μεταξύ του αξιολογούμενου συναδέλφου και του Διευθυντή και καμία πίεση από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου προς τον συγκεκριμένο συνάδελφο, σύμφωνα και με τη δήλωση του ίδιου του αξιολογούμενου συναδέλφου εκπαιδευτικού, και καμία ένταση μεταξύ των μελών του Συλλόγου καθηγητών.

Θεωρούμε παραπλανητική και άνευ ουσίας την επίθεση εναντίον του Διευθυντή του Σχολείου μας, όπως επίσης και την εργαλειοποίηση της συμπαράστασης στο συνάδελφό μας.

Αυτό που θέλουμε απερίφραστα να δηλώσουμε είναι η υποστήριξη στην ελεύθερη βούληση του καθενός από εμάς να τάσσεται υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με κάθε νόμιμο τρόπο.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!