Τους λόγους που “στέγνωσαν” οι βρύσες της ευρύτερης περιοχής και τις προσπάθειες για εξεύρεση μόνιμων λύσεων εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης.

Χωρίς νερό για αρκετές ώρες παρέμεινε την Τρίτη η ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΠ Γιάννης Δαρδαμάνης μιλώντας στον Χρήστο Ανεμοζάλη και την εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας “Ολα στον αέρα” εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό, ενώ απάντησε και στο γιατί υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση των πολιτών.

Ζητώντας αρχικά συγνώμη για την ταλαιπωρία ο κ. Δαρδαμάνης εξήγησε ότι η ΔΕΥΑΠ ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας για τα έργα που θα πραγματοποιούσε ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας και αφορούσαν δύο βλάβες του αγωγού σε Ζέφυρο και Φιλιππιάδα από όπου χάνονταν εκατοντάδες κυβικά νερού. Ο συγκεκριμένος αγωγός κατά κύριο λόγο υδροδοτεί την Λευκάδα αλλά και ένα κομμάτι του Δήμου Πρέβεζας με αποτέλεσμα οι βλάβες να επηρεάζουν και τις δύο περιοχές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας το απαρχαιωμένο δίκτυο είναι το βασικό πρόβλημα για τη μη επάρκεια νερού σε συνάρτηση με την κατακόρυφη αύξηση των αναγκών.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Πρέβεζας προσπαθεί σύμφωνα με τον κ. Δαρδαμάνη να βρει μόνιμες λύσεις όπως είναι το διαδημοτικό έργο ύδρευσης από τις πηγές της Χόχλας το οποίο εγκατέλειψε ο ανάδοχος και υπάρχει προσανατολισμός αυτό να “σπάσει” στα δύο όπου ο Δήμος Πρέβεζας να έχει το δικό του κομμάτι και το ίδιο να έχει ο Δήμος Πάργας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση της επιχείρησης σε Λούρο και Ζάλογγο θέτοντας και το μείζον θέμα της αλόγιστης χρήσης νερού το οποίο όπως τόνισε προορίζεται για ύδρευση κι όχι για άρδευση. Κι όλα αυτά όταν τα δεδομένα για την περιοχή έχουν αλλάξει και η Πρέβεζα απαιτεί πλέον πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερού για να καλύψει τις ανάγκες της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!