15.000 € – 25.000 € ανά υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, ανάλογα με τα έτη σπουδών

Με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά να βρίσκεται προ των πυλών, οι πρωτοετείς φοιτητές καλούνται να κάνουν τα πρώτα βήματα σε ένα νέο ξεκίνημα και να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων τους. Περνώντας στις σχολές της επιλογής τους, πολλοί πρωτοετείς βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται και ένα λαμπρό μέλλον να ανοίγεται μπροστά τους μέσα από την μάθηση, την εκπαίδευση και την κατάρτιση στο επιθυμητό τους αντικείμενο.

Η COSMOTE μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών, και με όραμα έναν κόσμο καλύτερο για όλους, ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων. Με αυτόν τον τρόπο, βρίσκεται και φέτος στο πλευρό των νέων φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθειά τους και να τους βοηθήσει να ζήσουν τα όνειρά τους χωρίς εμπόδια.

«Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2022-2023 περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: οι 29 απευθύνονται σε φοιτητές που πέρασαν σε συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και η 30η είναι η υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», στη μνήμη του του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, που απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας.

Τα ποσά των υποτροφιών για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000 € ¹, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750 € .  Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000 € . Παράλληλα με την οικονομική ενίσχυση, η εταιρεία προσφέρει laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV, θέλοντας έτσι να συνεισφέρει και στις καθημερινές ανάγκες των φοιτητών, διευκολύνοντας την πρόσβαση στη μάθηση και οπλίζοντάς τους με τα απαραίτητα εργαλεία.

Ο θεσμός των υποτροφιών COSMOTE συμπλήρωσε φέτος 21 χρόνια, έχοντας στηρίξει συνολικά 754 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 7 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να φτάσουν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους. Αξίζει να αναφερθεί, πως σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η COSMOTE, περισσότεροι από το 95% των υφιστάμενων υποτρόφων δήλωσαν ότι η Υποτροφία τους βοηθά σημαντικά στις σπουδές τους, ενώ περίπου το 80% των υποτρόφων που έχουν αποφοιτήσει δήλωσε ότι η Υποτροφία τους βοήθησε να βρουν εργασία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Με τη στήριξη της COSMOTE, οι νέοι φοιτητές μπορούν να ζήσουν το όνειρό τους χωρίς εμπόδια, παρά μόνο με την ελπίδα ότι το μέλλον τους ανήκει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή, έως και τις 7 Οκτωβρίου 2022 στο www.cosmote-scholarships.gr.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!