Με ένα επιχείρημα που θέτει επί της ουσίας το ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχει την κυβέρνησή του και τους υπουργούς του παρουσίασε ο Γιάννης Οικονόμου για να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό την ώρα που η οργή των πολιτών για τις κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιγαντώνεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα για το μέγεθος του προβλήματος στον ΟΣΕ και για το χάος στη διοίκηση του οργανισμού καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε εδώ και τέσσερα χρόνια.
Ο Γιάννης Οικονόμου δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για το εάν κάποιος στην κυβέρνηση ήξερε το μέγεθος του προβλήματος με την ασφάλεια του ΟΣΕ, αν το ήξερε ο Κώστας Καραμανλής και εάν το ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Προφανώς οι αρμόδιοι έπρεπε να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος. Όλη η αλυσίδα των υπευθύνων από τη διοίκηση του ΟΣΕ μέχρι τον υπουργό έχει ευθύνη».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!