«Όλο αυτό το διάστημα, στη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά που έχει ζήσει η Ευρώπη, σε συνθήκες δύσκολες, είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, με μέτρα που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, με τους πολίτες να πληρώνουν σήμερα 300 εκατ. λιγότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και πρόσθεσε ότι «έχει αποδείξει ο Μητσοτάκης πως ό,τι πετυχαίνει η οικονομική μας πολιτική, γίνεται κοινωνικό μέρισμα για τους πολίτες. Πηγαίνει στον κόσμο, για να σταθούμε στο πλευρό του, για να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες που δημιουργούν οι εισαγόμενες κρίσεις, η εισαγόμενη ακρίβεια».

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας στα καύσιμα είπε ότι «τρέχει καταρχάς το πρόγραμμα του fuel pass. Θα επεκταθεί η επιδότηση του ντίζελ κίνησης, που έχει καταφέρει να κρατήσει την τιμή γύρω στο 1,85-1,86. Είναι ένα πολύ πετυχημένο μέτρο που θα επεκταθεί και το επόμενο διάστημα. Κοιτάμε ό,τι δυνατότητα καινούργια υπάρχει, να βοηθήσει και αυτή στα καύσιμα και τη βενζίνη, εκεί που το πρόβλημα πραγματικά είναι μεγάλο και ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες ενόψει και της καλοκαιρινής σεζόν».

«Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια πάρα πολύ μεγάλη εκστρατεία ελεγκτικού μηχανισμού, αξιοποιώντας το πλαφόν στο κέρδος που βάλαμε το προηγούμενο διάστημα. Γίνονται έλεγχοι στα πρατήρια και ανακοινώνονται πρόστιμα. Μέσα στο επόμενο διάστημα η επιτροπή ανταγωνισμού -η οποία έχει πάρει μια σύσταση από την κυβέρνηση, από το περασμένο φθινόπωρο και ψάχνει όλη την αλυσίδα παραγωγής, διυλιστήρια, εμπορία, πρατήρια- θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς της. Αν εντοπίσει και προτείνει βήματα παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν -αντίστοιχα, ενδεχομένως, με αυτά που έγιναν και σε άλλες αγορές που είχαν στρεβλώσεις- η κυβέρνηση θα έρθει να τα αντιμετωπίσει» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, δεν πρέπει να υποτιμάμε και το γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί η σταθερή και δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας για να μην μπλέξουμε σε χειρότερες περιπέτειες.

«Ο δικός μας επόμενος στόχος είναι η οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους. Παρά τα προβλήματα, παρά την πίεση, η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταφέρει να την επεκτείνει το επόμενο διάστημα για όλους. Μέσα σε αυτήν την τέλεια καταιγίδα, με την πολιτική μας, έχουμε δυναμώσει το εισόδημα του κόσμου, δεν του έχουμε προσθέσει φόρους. Έχουμε εμπεδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας για την ελληνική οικονομία που επιτρέπει σε δουλειές να ανοίγουν και σε κόσμο να βρίσκει δουλειά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι «κάθε δυνατότητα που προκύπτει, κάθε χώρος δημοσιονομικός θα διατεθεί για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, γίνεται μέρισμα κοινωνικό για να στηριχθεί ο κόσμος».

«Παράλληλα με τα μέτρα στήριξης η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με όλους τους βασικούς παίκτες της αγοράς, έτσι ώστε και αυτοί να συμβάλουν με τον τρόπο τους για να δούμε μία συγκράτηση της αύξησης. Γίνεται μία επικοινωνία σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας. Όλοι πρέπει να συμβάλουν» είπε.

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου ανέφερε «σε ό,τι αφορά στις αϋπνίες του κ. Τσίπρα. Κατ’ αρχάς, όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι παροδικές. Δεν είναι καλό ο κόσμος να μην κοιμάται τα βράδια. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι όσο ο κ. Τσίπρας είναι στην αντιπολίτευση, ο Έλληνας πολίτης κοιμάται ήσυχος. Κοιμάται ήσυχος γιατί έχει μια κυβέρνηση η οποία -παρά αυτά τα πρωτόγνωρα και τα φοβερά που μας συμβαίνουν- στέκεται στο πλευρό του. Και αυτό το βλέπει στην τσέπη του, παρά την πίεση. Το βλέπει αυτός που προσλαμβάνεται με τον κατώτατο μισθό ότι κερδίζει έναν παραπάνω μισθό τον χρόνο. Το βλέπει ο μισθωτός στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Τέσσερις μονάδες κάτω, οι ασφαλιστικές εισφορές. Το βλέπουμε στους λιγότερους φόρους που πληρώνουμε όλοι. Το βλέπουμε στη στήριξη που έχουν οι πιο ευάλωτοι. Το βλέπουμε στη μείωση της ανεργίας. Έχουμε τον μεγαλύτερο ρυθμό μείωσης της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση».

Τέλος μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα αφού υπογράμμισε ότι οι κατηγορίες, για τις οποίες οι Τούρκοι κάλεσαν τον πρέσβη μας στην ‘Αγκυρα, είναι τελείως ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες και ότι η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, τόνισε: «καταλαβαίνει κανείς το βαθύ αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η Τουρκία, στον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη χώρα μας».

«Αυτή η κλιμάκωση της προκλητικότητας και σε ρητορικό επίπεδο και στο πεδίο όλο το προηγούμενο διάστημα, συνάντησε την καταδίκη από όλο το δυτικό κόσμο. Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες, οι εταίροι μας, οι σύμμαχοί μας, σημαντικές δυνάμεις, παρά τα φάλτσα κάποιων σε μία πρώτη στιγμιαία αντίδραση, έδειξαν ότι καταδικάζουν την Τουρκία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ο Πρόεδρος Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος μετά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε. Θυμίζω την αντίδραση της αμερικανικής ηγεσίας με την ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός όπου πήγαινε, έδειχνε στους συνομιλητές του αυτά, τα οποία επικαλείται η Τουρκία για το Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» είπε.

Επιπλέον ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν αντανακλά και την απογοήτευσή του για την αναγνώριση των θέσεων του Έλληνα πρωθυπουργού διεθνώς και αντανακλά την ανησυχία του για τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική ενίσχυση της χώρας μας.

«Ξέρει ο Ερντογάν ότι η Ελλάδα έχει ανέβει πάρα πολλά σκαλοπάτια και σε ό,τι αφορά στην απήχηση των απόψεών της στη διεθνή σκηνή και σε ό,τι αφορά στο αντίκρισμα των συμφωνιών που έχει με τους συμμάχους και σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας, διότι έχουμε συμμάχους στο πλευρό μας και διότι έχουμε φροντίσει όλο το τελευταίο διάστημα με την εξωτερική μας πολιτική, με την αμυντική μας πολιτική να θωρακίσουμε τη χώρα μας στον καλύτερο δυνατό βαθμό» είπε.

«Η χώρα έχει την ικανότητα να απαντά με επάρκεια στις προκλήσεις χωρίς να διακινδυνεύει και να διασαλεύεται ούτε η ειρήνη, ούτε η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «αν έχει πετύχει ένα πράγμα η χώρα τα τελευταία χρόνια με την εξωτερική πολιτική, αλλά και με την πολιτική ενίσχυσης της άμυνας, είναι ότι πλέον δεν εγκλωβιζόμαστε σε διλήμματα περίεργα με στόχο να παίρνουμε βεβιασμένες αποφάσεις που οδηγούν σε υποχωρήσεις. Έχουμε καταστήσει σαφές παντού ότι είμαστε εδώ, δεν προκαλούμε κανέναν, ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θέλουμε πολύ, και καλούμε και όλους τους τριγύρω να το κάνουν, το Αιγαίο και η Νοτιοανατολική Μεσόγειος να μην είναι εστία έντασης, να είναι μία περιοχή ηρεμίας» .

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!