Ανοιχτό το ενδεχόμενο για καθολικό rapid test τις ημέρες των εορτών που θα παρατηρηθεί μεγαλύτερο κύμα συγχρωτισμού αφήνει η κυβέρνηση. Σε περίπτωση, μάλιστα, που αυτό το σενάριο…περπατήσει, εν αναμονή και των εισηγήσεων από την πλευρά των ειδικών, το κόστος θα το επιβαρύνονται οι πολίτες, που θα θελήσουν να επισκεφθούν κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

“Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο…Σημειακές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τους ελέγχους εφόσον κριθούν αναγκαίο να γίνουν θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα έγκαιρα και εφόσον συνεδριάσει η επιτροπή. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την κοινότητα και τη χώρα από τη διασπορά της πανδημίας και της μετάλλαξης αυτής”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων και ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση από την επιτροπή για πιθανή μετάθεση της λειτουργίας των σχολείων. “Τα πρωτόκολλα λειτούργησαν αποτελεσματικά”, σχολίασε.

“Δεν υπάρχει καμία σκέψη για μέτρα καθολικού περιορισμού. Οτιδήποτε χρειαστεί να γίνει, με σημειακές παρεμβάσεις είναι κάτι που θα αξιολογηθεί ανάλογα με τη δυναμική της Όμικρον στη χώρα μας”, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχθούμε, ενδεχομένως για κάποιες από τις ημέρες εορτών που θα παρατηρηθεί μεγάλη προσέλευση για διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιο μέτρο θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα…Εάν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή ένα τέτοιο μέτρο, θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα χρειαστεί να επισκεφθεί χώρους, που θα κρίνεται απαραίτητο το τεστ”, ανέφερε, ερωτηθείς για το σενάριο rapid test στους εμβολιασμένους, για να μπαίνουν στους χώρους εστίασης τις ημέρες των εορτών. Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας και σε κατηγορίες πολιτών, πέραν των άνω των 60 που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!