Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, όσον αφορά το σχήμα αντιδημάρχων που θα πρέπει να ανακοινώσει το προσεχές διάστημα. Ως γνωστόν ο Δήμαρχος διατήρησε το ίδιο σχήμα αντιδημάρχων, προαναγγέλλοντας ωστόσο ότι θα καθυστερήσει τον ορισμό του νέου σχήματος για περίπου ένα τρίμηνο.
Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο κ. Μπέγκας ρωτήθηκε σχετικά με παλιότερη δήλωσή του ότι το νέο σχήμα θα εξαρτηθεί από το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. «Λέω ότι τεχνοκρατικά και τους ρόλους και τα καθήκοντα που θα έχει η νέα σύνθεση των αντιδημάρχων θα συνδεθούν με τον νέο οργανισμό. Είναι σαφές. Αυτό είναι η τεχνοκρατική προσέγγιση. Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του κάθε νέου αντιδημάρχου σε σχέση με τον νέο οργανισμό. Τώρα δεν θέλω να μπούμε πραγματικά… Πράγματι κάποια στιγμή το είπα κι εγώ ότι στο τέλος της διετίας θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα τόσο πολύ αυτό. Σημασία έχει οι συνεργάτες να καταλάβουν ότι η διάθεση δική μου είναι να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο όλοι, όλοι κατά τον καλύτερο τρόπο, ότι δεν υπάρχουν στεγανά, δεν υπάρχουν μονιμότητες και προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το αν έχει ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, ο Δήμαρχος απάντησε «όλα αξιολογούνται».
Ο ίδιος μάλιστα έφερε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, προκειμένου να εξηγήσει τη λογική με την οποία προσεγγίζει τις αλλαγές. «Πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις έναν αντιδήμαρχο έργων; Θα έλεγα, είναι δύσκολο παράδειγμα, όταν ξέρεις ότι το 2026 τελειώνει το Ταμείο Ανάκαμψης και ότι εκεί ένας πολιτικός προϊστάμενος ο οποίος έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο και αυτή τη στιγμή έχει μια χημεία, έχει μια συνοχή με το σύστημα, είναι λάθος – το λέω εγώ παραδείγματος χάρη, δεν συγκεκριμενοποιώ ποια αντιδημαρχία – να την αλλάξεις πριν τη λήξη κάποιου συγκεκριμένου χρόνου, όπως σας είπα παραδείγματος χάρη, που θα διασφαλίσει την ολοκλήρωση κάποιων έργων».
Όπως τόνισε, οι αλλαγές δεν θα πρέπει να διαταράσσουν τη λειτουργία του Δήμου και την πορεία κρίσιμων έργων. «Η αλλαγή των αντιδημάρχων δεν έχει μόνο τη λογική ότι την ίδια μέρα αλλάζω και κάνω όλες τις αλλαγές. Μπορούν οι αλλαγές να γίνουν και σταδιακά. Κάποιες αλλαγές να γίνουν στο πρώτο τρίμηνο, όπως είπαμε, το 2026, κάποιες άλλες να χρειαστεί να γίνουν στο εξάμηνο το 2026, αναλόγως με το τι ανάγκες έχει η κάθε αρμοδιότητα και πόσο χαλάς τη ροή του συστήματος».
Κλείνοντας, ο κ. Μπέγκας επανέλαβε ότι διατηρεί το δικαίωμα της αναδιάταξης του σχήματος με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και την αξιοποίηση όλων των στελεχών της δημοτικής ομάδας. «Εγώ μένω στο δικαίωμα της αξιοποίησης και της δυνατότητας να αναδείξουν τις δυνατότητές τους κι άλλοι συνάδελφοι, μέλη της δημοτικής μας ομάδας», υπογράμμισε.
