Η Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε ως αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας και επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Άρτας, αμφότερες με θέμα: «Αίτημα για μείωση ΦΠΑ στον κλάδο της Εστίασης».

Με τις επιστολές αυτές τίθεται επιτακτικά το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ κατόπιν της άδικης αύξησής του από 13% σε 24% στην επιτόπια κατανάλωση (σερβιριζόμενα) κάθε είδους καφέδων, και ροφημάτων στις επιχειρήσεις εστίασης, μια αύξηση που είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπες με σειρά ανατιμήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, η αύξηση αυτή οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή. Όπως δε καταλήγουν υπάρχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!