Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον ΑΝΤ1 και στο Γ. Παπαδάκη και στη Μ. Αναστασοπούλου

 

Κυβέρνηση της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και των γαλάζιων κορακιών -Κυβέρνηση της παρανομίας και της ηθικής έκπτωσης

«Οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει χτες», σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη στην συζήτηση η οποία ξεκίνησε με το ερώτημα της ημερομηνίας των επερχόμενων εκλογών. Και συνέχισε «Είμαι απολύτως πεισμένη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα όποτε και αν γίνουν». Σχετικά με τα καλάθι του νοικοκυριού, η Γραμματέας της Κ.Ο. εξέφρασε την άποψη ότι: «Ο χειμώνας είναι δύσκολος και είναι βέβαιο ότι δεν θα βγει για τον κόσμο με τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τρικ των καλαθιών του νοικοκυριού. Τα τρικ δεν θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Οι λύσεις αυτές θα μπορούσαν να δοθούν από μία κυβέρνηση που θα είχε τη βούληση παρέμβει ώστε να πατάξει την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια.

Αυτή καταφανώς δεν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία πέραν της επιλογής της να μην αγγίξει την αισχροκέρδεια παρουσιάζει επανειλημμένως δείγματα ηθικής έκπτωσης, με πρόσφατη την περίπτωση του κ. Πάτση βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος, εν είδει γαλάζιου κορακιού, φερεται να είναι ιδιοκτήτης τριών εξωχώριων εταιρειών και να αγοράζει κόκκινα δάνεια 62 εκ ευρώ προς 4.3 εκατομμύρια. Τώρα λοιπόν έχουμε και βουλευτές οι οποίοι ενώ εκλέγονται για να στηρίξουν και να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, έρχονται να παίξουν κερδοσκοπικά πάνω στον πόνο των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους! Πέραν του παράνομου της συμμετοχής βουλευτή σε εταιρεία εξωτερικού στέκομαι και στο ηθικό σκέλος. Και πάλι η κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια;»

Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ένα ακόμη φθηνό επικοινωνιακό κόλπο μίας κυβέρνησης που αρνείται πεισματικά να παρέμβει ρυθμιστικά στην αγορά

Όσο και να το ωραιοποιήσουμε όσο και να το αναλύσουμε οι καταναλωτές δεν θα έχουν καμία ωφέλεια και θα το διαπιστώσουν την επόμενη εβδομάδα. Τιμές σε 50 από τα χιλιάδες προϊόντα δεν ανεβαίνουν ή ανεβαίνουν ελεγχόμενα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αντιμετωπίζεται η ήδη καλπάζουσα ακρίβεια. Η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει ρυθμιστικά στην αγορά με μείωση των έμμεσων φόρων όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση; Αυξάνει τους έμμεσους φόρους ( οι οποίοι πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα) τα παίρνει και τα δίνει στην αισχροκέρδεια με θύμα βεβαίως τον καταναλωτή.

Δεν αρκεί η κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι ο χειμώνας είναι δύσκολος. Δεν αρκεί να λέει ή πεινάτε ή κρυώνετε. Όφειλε να έχει παρέμβει! Η εργαλειοθήκη της Ε.Ε. έχει δώσει τα εργαλεία. Επέλεξε όμως να μην το κάνει.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!