Η Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γεροβασίλη Όλγα κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας την από 26.10.2022 Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας σχετικά με τη συνεχή υποβάθμιση του Γ.Ν. και Κ.Υ. Άρτας. 

Ως ειδικότερα αναφέρεται: «560 χρωστούμενα ρεπό δεδουλευμένης εργασίας, εργαζόμενοι που δουλεύουν 6 και πάνω μέρες την εβδομάδα για να καλυφθούν οι βάρδιες, δεκάδες κενά οργανικών θέσεων παραϊατρικού προσωπικού τεχνολόγων και ΔΕ, […] ο ακτινολόγος γιατρός του ΚΥ καλύπτει πάλι με «εντέλλεσθε» εφημεριακές ανάγκες των Νοσοκομείων Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας. Αυτή είναι η κατάσταση. Και για ποια εποχή μιλάμε; Για την περίοδο της πανδημίας Covid19 που οι ακτινογραφίες και οι αξονικές είναι σε έξαρση, όπως και η covid!.» 

Περαιτέρω, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά: «άμεσα να καλυφθούν τα οργανικά κενά στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, να καλυφθούν οι ανάγκες και να σταματήσει η εργασιακή εξόντωση των συναδέλφων, άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ξεκινήσει να δουλεύει ο μαστογράφος και να γίνονται ραντεβού για μαστογραφίες και για όλους τους πολίτες στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, άμεσα στήριξη και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!